Ook Alfa Romeo Stelvio op 5 sterren NCAP

Net als de Giulia, mag ook de Alfa Romeo Stelvio zich tot de categorie van veiligste auto’s in het segment scharen. Vijf sterren Euro NCAP werden toebedeeld, oftewel de volle pond met een hoge score op het gebied van de passieve veiligheid voor inzittenden (97% volwassenen en 84% kinderen). De carrosserie en het chassis zijn dus zeer rigide en bleven bij een frontale aanrijding bijzonder stabiel. Mensen voorin bleven goed beschermd op de meest kwetsbare gebieden van het lichaam. Knieën, romp en hoofd doorstaan de tests goed ook in verschillende posities en met passagiers van verschillende formaten.

Bij een frontale botsing over de volle breedte waren de resultaten goed tot voldoende. Ook is de anti-whiplash toereikend bij een aanrijding van achteren, dankzij goede stoelen en hoofdsteunen. Het automatische remsysteem, dat standaard is op de Stelvio, bleek goed te werken in stadsverkeer. In alle situaties (verschillnde snelheden) kwam het voertuig op tijd tot stilstand. De Alfa Romeo Giulia en Stelvio blijken ook op het gebied van veiligheid dus technische uitblinkers te zijn, als we resultaat bij het (20 jaar oude) Euro NCAP zien.

4 gedachten over “Ook Alfa Romeo Stelvio op 5 sterren NCAP

 • 6 juli 2017 om 16:41
  Permalink

  Toch wel een beetje zonde dat ze er allemaal auto’s voor aan puin reiden :(.

  Mooie scores. Alleen houd ze liever gewoon heel 🙂

  Beantwoorden
 • 7 juli 2017 om 12:23
  Permalink

  Dit is echt heel erg goed. Alfa Romeo maakt dus auto’s die heel veilig zijn als het dealer netwerk net zo goed is in NL gaat het helemaal goed komen.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 13 juli 2017 om 00:16
  Permalink

  Mooie score, nu aan de man brengen, dan wordt het veiliger en ook minder saai op de weg!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.