Home » Alfa Romeo , FCA

Opvolger Alfa Romeo Giulietta wordt mondiaal model

11 oktober 2017 21:05 4 reacties

Nu er een bewijs naar buiten is gekomen dat Alfa Romeo de naam Giulietta in de VS heeft laten vastleggen, kunnen we voorzichtig aannemen dat de opvolger van de huidige generatie een meer intercontinentale rol zal spelen. Ook mogen we wel concluderen dat de volgende generatie Giulietta, binnen redelijk afzienbare tijd een feit zal zijn. We gokken op eind 2019. Zogenaamde ‘insiders’ melden dat tijdens de presentatie van FCA’s volgende industriële plan op 7 mei 2018, exact bekend zal worden gemaakt waar dit model precies in de pijplijn zit. Of de eerste variant een klassieke hatchback zal zijn of een Crossover, zal dan ook blijken, evenals de productielocatie. We verwachten wat dat laatste betreft dat dit Pomigliano d’Arco zou zijn, omdat Marchionne zelf dit al min of meer heeft toegezegd ten tijde van de lancering van de Giulia.

Dit lijkt dus te berusten op enkele feiten, al blijft het voorlopig vooral ook koffiedik kijken wat FCA’s plannen betreft. Geruchten zijn er verder meer dan ons lief is. Er is zelfs een wild gerucht dat Alfa’s topmodel in Genève volgend jaar alvast getoond zal worden aan het publiek. We gaan niet uit van een productiemodel gezien het korte tijdsbestek, maar we kunnen misschien beter stellen dat we helemaal nergens vanuit gaan, wat deze smeuïge ‘roddel’ betreft. Volgens eerdere geluiden was het topmodel, in de wandelgangen ook wel ‘Alfetta’ genoemd, eerder uitgesteld richting 2021. Mocht er toch een verrassing in petto zijn, dan rekenen we op een concept.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • De Longo schrijft:

  Opvallend dat autowebsites heel vaak schrijven over het patenteren van een naam voor een nieuw model. Dat is onzin en onjuist!
  Een naam registreer je als merkrecht (trade mark). Een octrooi (patent) wordt verleend op een bepaalde uitvinding of werkwijze.

 • henk schrijft:

  Inderdaad verstandig om het te laten berusten op feiten in plaats van wilde ideeën en wensen.

 • De Longo schrijft:

  @henk
  Ik vermoed dat de naam wel is geregistreerd maar het zou goed zijn als Autoedizione het als volgt vermeldt:

  Nu er een bewijs naar buiten is gekomen dat Alfa Romeo de naam Giulietta in de VS als merk heeft geregistreerd, kunnen we voorzichtig aannemen dat de opvolger van de huidige generatie een meer intercontinentale rol zal spelen.

 • danielcarrer schrijft:

  Een gamma bestaande uit een vijfdeursdeurs hatchback, vierdeurssedan, en Sportwagon lijkt mij ideaal, maar dat zal er wel niet van komen.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , FCA

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties