Pininfarina design domineert in Genève, Award voor de Ferrari FF

Cambiano

Pininfarina mag dan wel op het randje van de afgrond hebben gebalanceerd afgelopen jaar, het designhuis uit Turijn is alles behalve dood en heeft in Genève op indrukwekkende wijze van zich laten horen. Een prachtige eigen concept in de vorm van de Cambiano, als visitekaartje voor 30 jaar activiteit in het gelijknamige dorpje onder de rook van Turijn. En natuurlijk de indrukwekkende F12berlinetta, want Ferrari maakt bewust nog gebruik van de expertise van Pininfarina. Op de stand in Genève zien we daarom ook een zwart exemplaar van de nieuwe GT van Ferrari staan.

FF

Maar dat is nog niet alles is, want het ontwerphuis uit Cambiano ontvangt op de autosalon ook de Design Award voor beste ontwerp over het jaar 2011. De FF die vorig jaar in Zwitserland werd gepresenteerd, is uitgeroepen tot het beste ontwerp van vorig jaar. De grote tweedeurs Shooting Brake uit Maranello krijgt deze prijs vanwege z’n vloeiende lijnen en een uitstraling van lichtvoetigheid ondanks de grote omvang. Voorzitter Paolo Pininfarina ontving gister de Design Award uit handen van de hoofdredacteur van het magazine AutoDesign&Styling. Pininfarina loopt dus nog altijd voorop en heeft korte lijntjes met Maranello. We hopen intussen dat de prachtige Cambiano het stille bewijs is, dat er ook nog nauwe banden zijn met Turijn en Detroit.

[nggallery id=794]

4 gedachten over “Pininfarina design domineert in Genève, Award voor de Ferrari FF

 • 8 maart 2012 om 15:31
  Permalink

  ik vind deze Pininfarina het mooist van Geneve…
  afgezien van de voorkant (die volgens mij bewust een beetje saai en neutraal gehouden is, om het model zo aan elke merk te kunnen verkopen) is dit de toekomstlijn van grote GT reiswagens..

  Beantwoorden
 • 10 maart 2012 om 17:39
  Permalink

  @Lancia4Ever : dan pas ik mijn meetlint wel aan… of anders mag het ook de opvolger voor de 166 worden

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.