Pomigliano d’Arco start productie Fiat Panda Cross

Panda Cross Balocco

De productiekraan in Pomigliano d’Arco is na de zomerstop weer opengegaan en richt zich naast de reeds bestaande versies van de Panda, nu ook op de nieuwe Cross. De Cross 4×4 is technisch gezien geen nieuwkomer, maar zal dankzij een heel eigen uiterlijk vooral ook op de Italiaanse thuismarkt de reeds hoge verkoopcijfers van de Panda verder kunnen doen oplopen. Gisteren is de productie van de Panda weer van start gegaan en die de nieuwe Cross zal vanaf volgende week maandag 1 september beginnen.

Men verwacht dat de Fiat Panda Cross op jaarbasis voor een slordige 15.000 extra eenheden kan zorgen. Pomigliano d’Arco heeft 4300 werknemers, waarvan echter nog altijd iets minder dan de helft nauwelijks aan werken toekomt. Dat geldt ook voor het nabijgelegen logistieke centrum in Nola. Voor deze circa 300 werknemers is er echter goed nieuws, want vanaf oktober zullen daar structureel weer werknemers worden ontboden. Verder zitten van een in dezelfde regio gevestigde onderdelenfabriek te Poggioreale (Magneti Marelli) nog eens 700 mensen al jaren werkeloos thuis.

Panda pomigliano

Pomigliano d’Arco is erg afhankelijk van de Italiaanse en Europese marktcondities, wat voorlopig nog altijd een weinig gunstig perspectief is, gezien de stagnerende economie en kwakkelende markt. Toch is het feit dat de Panda Italië’s best verkochte auto is, voor vakbondsleiders reden genoeg om redelijk positief te zijn over de vooruitzichten voor deze fabriek. Ook de goede resultaten van de Fiat Panda op de Europese markt tonen aan dat Pomigliano zich voorlopig geen ernstige zorgen hoeft te maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.