SCOOP: Vreemde Ghibli móet wel project Alfa Romeo zijn

giorgio

De eerste scoopfoto van de toekomstige D-segment Alfa Romeo tijdens een testfase werd pas in september verwacht maar kwam een paar dagen geleden al naarbuiten via Quattroruote. Deze serieuze en goed ingelichte Italiaanse bron zet nog een vraagteken bij wat we hier zien, namelijk óf het eerste tastbare bewijs van Alfa’s nieuwe ‘Giorgio’ platform, óf een aanstaande GT van Maserati (Alfieri). Deze twijfel stelde ons alles behalve tevreden en bracht ons in beweging voor wat verder onderzoek. Zo zochten we contact met de fotograaf zelf en vonden we bij hem de bewering dat deze auto ook al gesignaleerd was nabij Alfa’s ‘geheime’ locatie in Modena. Overigens zijn deze foto’s ook in Modena en in dezelfde buurt ten noorden van de stad gemaakt.

giorgio2

Er is geen carrosserie voorhanden voor de nieuwe Alfa Romeo die uiteindelijk in Cassino in productie zal gaan, dus is het goed denkbaar dat dit de ideale oplossing is voor het vroege stadium. Om de achterste raamstijl en boven de wielkast van het achterwiel zijn lasnaden extra afgeplakt. Geen ongewone maatregel, want tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Quattroporte en later ook de Ghibli deed men hetzelfde met plaatmateriaal van de vorige generatie Quattroporte. Oprekken en inkorten van een bestaande carrosserie is dus iets wat vaker voorkomt. Bestaand kleiner materiaal oprekken voor de opvolger van de 159 zou eventueel met de nieuwe Chrysler 200 kunnen, maar deze wordt in de VS geassembleerd en is voorwielaangedreven.

giorgio3

De nieuwe GT van Maserati is een reële gedachte, ware het niet dat dit model nog minstens 2 jaar van het debuut is verwijderd. De nieuwe SUV van het merk met de drietand zal eerder aan de beurt zijn en we weten dat een fabrikant bijna altijd netjes in chronologische volgorde werkt. De Alfa Romeo (Berlina en Sportwagon) op basis van een totaal nieuw achterwielaangedreven platform komt ongeveer in dezelfde fase als de Levante uit Mirafiori op de markt, te weten eind 2015 of begin 2016. Genoeg argumenten dus om aan te nemen dat we hier getuige zijn van de eerste testfase van het Alfa Romeo project, waar uiteindelijk ook een groter topmodel en twee SUV’s/Crossover’s uit voort zullen vloeien. Al was het al om het feit dat de mensen van FCA geen tijd meer hebben om hier nog langer mee te wachten…

5 gedachten over “SCOOP: Vreemde Ghibli móet wel project Alfa Romeo zijn

 • 22 augustus 2014 om 14:19
  Permalink

  Ik had ‘m ook al gezien op quattroruote inderdaad, alleen dacht ik eerst echt aan de Alfieri. Bij nadere bestudering ga je echter steeds meer afwijkingen zien en twijfelen, al dan niet gevoed door wishfull thinking natuurlijk….
  Hoewel ik de wielbasis echt nog wel wat kort vind voor een sedan, bewijst de smallere spoorbreedte (met name achter) dan die van de echte Ghibli nog wel het meest dat het hier wellicht om een ander platform gaat… Hm “bewijst” en “wellicht”. Klinkt als: ik weet het zeker denk ik…

  Leuk om te lezen dat hier (wederom) niet klakkeloos het bericht van een andere site -- in dit geval zelfs van het welingelichte Q’ruote -- wordt overgenomen, maar je zelf nog even op onderzoek uitgaat…hulde!

  Beantwoorden
 • 22 augustus 2014 om 14:50
  Permalink

  @bart jan : dank 🙂 Vergis je niet trouwens, die wielbasis is voor een sedan nog behoorlijk. De Ghibli heeft namelijk een heel lange.

  Beantwoorden
 • 23 augustus 2014 om 11:29
  Permalink

  Duidelijk een mule van Alfa. Waarom?? Omdat de bestuurder in het midden van de wielbasis zit.anders dan bij de coupe.

  Beantwoorden
 • 28 augustus 2014 om 09:16
  Permalink

  Misschien wel het belangrijkste teken sinds jaren en al maar liefst 3 reactie’s!

  Alfisti, waar zijt gij?

  Beantwoorden
 • 28 augustus 2014 om 09:48
  Permalink

  Er zijn al meer foto’s opgedoken, waaruit blijkt dat dit Tipo 952 is, wat een duidelijk Alfa nummer moet zijn.

  het interieur is nog een beetje een allegaartje, maar wel een DNA knop, dus Alfa. Maar er wordt weer een Jeep stuur gebruikt. Goed om te zien dat er nu echt werk van de 159 opvolger wordt gemaakt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.