Home » Alfa Romeo , FCA

Pomigliano start voorbereiding productie Alfa Romeo Tonale

25 juli 2019 16:17 15 reacties

Alfa’s eerste PHEV in het compacte middensegment, gebaseerd op de concept Tonale, gaat in het najaar van 2020 in productie (marktintroductie begin 2021). De aanloop naar deze productie, start met de voorbereidingen op de realisatie van de assemblagelijn. Men begint deze zomer hiermee in FCA’s Giambattista Vico Plant te Pomigliano d’Arco. Het grote industriële complex nabij Napels, bevat tevens een technisch ontwikkelingscentrum. De Tonale komt dus volledig op Alfa’s meest zuidelijke geboortegrond tot stand.

Hier werden ooit al vliegtuigmotoren van het Milanese merk geassembleerd (1941) voor militaire doeleinden. Het huis van Arese zou na de oorlog te Pomigliano nog een ultieme poging doen, om mee te kunnen in de vaart der volkeren als zelfstandig automerk. De Sud (die niet voor niets zo is genoemd), werd daarvan het symbool (in positieve en negatieve zin).

We verwachten dat de eerste testmodellen volgend jaar, in dezelfde regio (Campania) als eerste op de weg zullen verschijnen. Op termijn zal de Panda weer uit deze moderne fabriek van FCA vertrekken. De Alfa Romeo, wordt een belangrijk nieuw startpunt voor de fabriek. De voorbereiding van de productie is een positief signaal. Ook in Melfi is er het een en ander gaande, evenals in Mirafiori. Ongerustheid is er enkel in Cassino, waar men nog geen vooruitzichten heeft voorbij de Giulia en Stelvio.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

15 reacties »

 • henk schrijft:

  Hopen dat het eindresultaat niet teveel afwijkt van het subliem fraaie concept, maar die lelijke enorm-gat wielen mogen ze wat mij betreft begraven. Daar ben in zo langzamerhand wel helemaal klaar mee.

 • AR 159 schrijft:

  Mooi dat hij komt alllen pas in 2021 is het zo maar duurd ook nog heel lang voor een markt waarin hij er al had moeten zijn. Laten za aub ook voort maken met meer betaalbare modellen als een nieuwe giulietta en mito opvolger met 5 deuren. Ik kan veel leasen van het budget wat ik straks heb alleen geen Alfa☹️ Maar dat snap ik ook best de keuze is alleen een 120pk benzine of diesel en beide zijn na de lease niks waard want welke alfa liefhebber wil tweede hands een kale basis versie ik ben ook met een grote boog er om heen gelopen en een 170pk tct genomen. Bij ander lease maatschappij zag ik dat die versie even duur is in de lease.

 • Raymond schrijft:

  De moeten serieus opschieten jeeetje

 • Maarten Peetoom schrijft:

  Hopelijk wordt de kwaliteit beter als die van de Alfa Sud….

 • Hilbert schrijft:

  Hopen mag altijd

 • Bart schrijft:

  @ Maarten Peetoom. Zucht. Het is trouwens ook “beter dan”. Bovenal is deze fabriek één van de modernste van Europa en fabriceert conform de “gouden standaard” (overeenkomstig Toyota om maar wat te noemen). Onder andere Volkswagen heeft interesse getoond in de hier gebruikte productiemethode.

  On topic; Tijd dringt meer dan ooit, het momentum is (weer eens) weg bij Alfa… Houd m’n hart vast.

 • Alfa147TI schrijft:

  Eerst zijn dan geloven, toen ik een andere auto wilde voor vervanging van mijn 159 van 2011, duurde het ook nog tot 2016 voor dat de Giulia kwam, veel te laat bij FCA zijn ze goed om klant weg te jagen naar een vreemd merk, wat een beleid voeren ze daar, alles om zeep helpen dat lukt wel.

 • Hilbert schrijft:

  Ze doen niet aan klantenbinding

 • Hannis schrijft:

  Schitterend merk alfa romeo
  Laat maar komen deze.

 • martello schrijft:

  Mooi nieuws!

 • bertone schrijft:

  2015 zou het echte begin moeten zijn van een herboren Alfa Romeo. Plannen, prognoses 400000 in 2018 etc etc. Eerste half jaar 2019 verkocht Alfa ongeveer 27.000 auto’s in Europa, Lancia alleen in Italië 37000. En dan zou de Tonale vanaf 2021 leverbaar zijn en moeten zorgen voor de echte ommekeer. Waar leven de dealers van in de tussentijd?

 • Hilbert schrijft:

  400 000 was haalbaar geweest als men Alfa en Lancia de platform zou delen

 • niccolo schrijft:

  @bertone
  Welke dealers?

 • Hilbert schrijft:

  Dealers verkopen vooral Jeep

 • Hannis schrijft:

  Alfa is gewoon het beste

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , FCA

Lees meer over

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties