Presentatie Fiat Ducato Electric

Gisteren is precies 38 jaar na de introductie van de eerste serie Fiat Ducato, in Turijn de nieuwe volledig elektrische Ducato Electric gepresenteerd. Het is officieel nog een prototype, dat wat de pers in Mirafiori Motor Village te zien kreeg, maar begin 2020 zal de productie van dit volledig door Fiat Professional ontwikkelde model in Sevel op gang komen. De Ducato Electric zal in alle beschikbare configuraties te bestellen zijn.

De elektrische bus is symbool van het succes van de Fiat Ducato. Al 5 jaar achtereen is de Fiat Ducato de best verkochte grote bus in maar liefst 12 landen en nummer 2 in nog eens 6 andere landen. Dat verklaarde Stephane Gigou, directeur van Fiat Professional in de regio EMEA. Het is in het drukke segment tot 4 ton, waar 1 op de 5 verkochte bussen een Fiat Ducato is. Ook 2019 is weer een goed jaar voor dit Italiaanse werkpaard. Domenico Gostoli (foto), verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Ducato Electric, noemt de eerste elektrische Ducato, de overstap naar een nieuw tijdperk voor Fiat Professional. De Ducato Electric heeft een bereik van 220 tot 360 km, een maximum vermogen van 90 kw en maximum koppel van 280 Nm. Vooral pakket- en plantsoendiensten zullen afnemer zijn van dit model.

Ook toonde Fiat Professional andere modellen van de MY2020 editie, die reeds dit najaar de markt betreden. Motorisch is de MultiJet 2 diesel vernieuwd. Voortaan met een inhoud van 2,3 liter en beschikbaar met nieuwe 9-traps automaat. Deze automaat zorgt op het 180 pk sterke topmodel voor maar liefst 450 Nm koppel. Er is geen ander merk op de markt, die dergelijke prestaties levert. Ook de Natural Power ‘monofuel’ op CNG, is uniek in z’n klasse, met 3000 cm³ inhoud en 136 pk bij 2730 toeren, plus een maximum koppel van 350 Nm bij 1500 toeren. In het interieur debuteert in de Ducato MY2020 het vernieuwde infotainmentsysteem met 7 inch scherm. De update van de Ducato gaat ook gepaard met steeds meer ondersteunende technologie, zoals Blind spot assist (BSA), Full brake control (FBC), Lane departure warning system (LDWS) en Tyre pressure monitoring system (TPMS).

2 gedachten over “Presentatie Fiat Ducato Electric

 • 27 juni 2019 om 15:53
  Permalink

  Als je kan snelladen met een electrische Ducato als camper moet je toch vanuit NL naar Toscane of de Cote d’Azur kunnen komen lijkt mij, kan ook een camper hit worden dan!

  Beantwoorden
 • 29 juni 2019 om 19:03
  Permalink

  en dan op het dak zonnepanelen monteren bijna onbeperkte actieradius, als camper bijvoorbeeld… zeker in een zonnig land…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.