Home » FCA , Overige

President Piemonte wil met Fiat praten over autosalon Turijn

6 november 2013 14:04 ��n reactie

salone torino lancia

Er is zoals verwacht alweer een klein beetje een wedloop gaande tussen de van oudsher rivaliserende Italiaanse autosteden Turijn en Milaan. Sinds het nieuws naar buiten is gekomen dat de ondernemer Alfredo Cazzola een nieuwe salon in Milaan van start wil laten gaan tijdens de Expo (2015), is het weer wat onrustig in Turijn. Het plan van de voormalig directeur van de inmiddels opgeheven Motorshow di Bologna, vormt een bedreiging voor de al jaren aanwezige wens om de historische salon van Turijn weer terug te laten keren.

Al in 2011 sprak president Roberto Cota van de regio Piemonte het voornemen uit, dat de salon vroeg of laat terug zal keren. Inmiddels is de politiek dus weer volop in beweging om de terugkeer van de salon -ondanks de crisis op de markt- te bevorderen. Cota Twitterde gisteren een letterlijke uitnodiging aan Fiat, om samen na te denken over een nieuwe editie, waarbij de fabrikant uit de stad natuurlijk een prominente rol zal spelen. Hij noemde het zeer wenselijk dat het evenement op een dag opnieuw de poorten zal openen in Lingotto.

salone torino2

De auto salon van Turijn werd in 1900 al voor het eerst georganiseerd. Boven is de stand van Lancia te zien uit 1954 en onder opnieuw Lancia tijdens een van de eerste edities in 1908.
To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • Koen schrijft:

    Oh ! In 1954 had Lancia even volk / kooplustigen op hun stand als in 2013 (Autosalon Brussel).
    En evenveel modellen !

    :mrgreen: of 🙁

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Overige

Lees meer over

Volg ons

Advertenties