Ratan zegt geen Siciliaanse ambities te hebben

Ratan Tata, opperbevelhebber van zijn eigen Indiase automobiel imperium, ontkent dat er plannen zijn voor het ongelukkige Termini Imerese.

Ook goede zakenpartner Sergio Marchionne ontkent overigens dat er onderhandelingen gaande zijn. Het gerucht over een autoproductieplan kwam een tijdje geleden op gang na opportunistische praatjes van minister Scajola voor de camera’s. Daarin suggereerde de minister dat er gesprekken zijn met een partner. Eerder bleek een mogelijke onderhandeling met het Chinese Chery en het daaraan gelieeerde Italiaanse DR al een vals gerucht.  Meneer Tata ontkrachtte deze roddel in een speech, in aanloop op de autoshow in New Delhi die gister voor de pers van start ging. De fabriek zou door de terugtrekking van FGA’s autoproductie een ideale locatie vormen voor de Europese variant van de Tata Nano.

Scajola kondigde vorige maand nog een plan aan voor de Siciliaanse fabriek, die over een paar weken openbaar zal worden gemaakt. Het is nu des te interessanter wat daar uit naar voren zal komen nu alles weer extra onzeker lijkt. In 2011 stopt de productie van de huidige Ypsilon in de Italiaanse havenplaats.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.