Registro Abarth opgericht met internationaal doel

abarth classiche

Het leek er even op dat Abarth wat minder toekomstgericht was als in de jaren ervoor. De Punto verdween uit het gamma van de schorpioen en de verkoop in Europa nam drastisch terug, door met name de crisis op de Italiaanse markt. Gelukkig lijkt dat een tijdelijk fenomeen, want met de terugkeer van de 124 Spider, zit er een nieuw iconisch model in de pijplijn voor Abarth. Ergens eind 2016 kon dat nog weleens een feit zijn. Daarbij komt ook de oprichting van een ondersteunend initiatief van FCA onder de noemer Officine Abarth Classiche. De opening van een centrum in Mirafiori dat technische en gedocumenteerde ondersteuning biedt aan eigenaren van een oude Abarth. Precies die exclusieve service waar eigenaren van een klassieke Ferrari of Maserati ook al een tijd gebruik van kunnen maken.

abarth classiche2

En Abarth gaat verder, want vanuit dit initiatief dat officieel vorige week van start is gegaan vloeit ook het Registro Abarth voort. Bestond dat nog niet zul je je afvragen; Nee, er bestond tot nu toe nog geen centraal aangestuurd register. Meerdere registers zijn al jaren actief en zijn bijvoorbeeld gelieerd aan de Registro Fiat Italiano. Deze laatste club krijgt van FCA nu de opdracht om via het nieuwe Registro Abarth evenementen en ontmoetingen te organiseren tot op internationaal niveau. Abarth deed dit soort zaken tot nu toe eigenhandig, maar hoopt hiermee een breder publiek aan te spreken.

abarth classiche3

4 gedachten over “Registro Abarth opgericht met internationaal doel

 • 25 november 2015 om 22:27
  Permalink

  YEs eindelijk kun je met je Lancia Delta S4 of Alfa Romeo 155 DTM voor onderhoud en revisie. Helemaal goed dit !!

  Beantwoorden
 • 26 november 2015 om 13:57
  Permalink

  Net gelezen: “Abarth’s head of marketing, Fabrizio Simoni, told Automotive News Europe the brand wants to offer versions of Fiat’s 500X subcompact SUV and the new Fiat 124 Spider, but he declined to say when the models would launch.”

  “A mock-up of the 124 Abarth roadster was shown to a select group. The car is significant because a source at the event said Fiat would use a high-performance variant of the 124 to make its return to the World Rally Championship. Fiat’s last success in the WRC came in the late ’70s and early ’80s with the 131 Abarth.”

  Beantwoorden
 • 27 november 2015 om 15:16
  Permalink

  Zou dit niet een beetje dubbel zijn in mijn gevoel. Ik zou een 124 Coupe lancia laten heten en wel Fulvia we kunnen ons allemaal nog de wonderschone concept van 2003 voor de gedachte halen. Zou het wel slim van FIAT vinden als ze ook een Lancia versie maken van deze auto met de naam Fulvia. Maar als dit waar is want met de oude 124 Rally is het allemaal begonnen bij Abarth later de 131 en toen kwam de overstap in 1982 naar de Lancia 037 en daarna de Lancia Delta S4 en de rest is geschiendenis die maar niet dood wil gaan sterker nog hij is spring levend. Later meer hierover!

  Forza Lancia

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.