Home » Abarth , Overige

Romeo Ferraris Abarth 500c Anniversario

17 februari 2011 14:20 2 reacties

Als er één firma is dat de veelzijdigheid van een 500 op een behoorlijk smaakvolle manier uitbuit, is dat het Milanese Romeo Ferraris wel. Sportiviteit en geraffineerde klasse is wat zij altijd in hun ‘bewerkingen’ nastreven, kortom een knap staaltje Italiaanse hartstocht voor de automobiel. Wat je hier ziet is één van de vele uitwerkingen met een 500 ontwerp als basis, maar de eerste op basis van de Abarth 500c. Het model markeert het 52-jarige bestaan van dit bedrijf. Deze RF Abarth 500c luistert dan ook naar de bijnaam ‘Anniversario’.

Geheel volgens de laatste mode presenteert Romeo Ferraris een tweetonige 500c. En niet met zomaar wat lak, want de bovenste helft bootst een prachtige laag chroom na en het onderste deel een diep rode kleur. Beide tinten hebben een intense glans en gelaagdheid dankzij een intensieve procedure bij het aanbrengen. Onder de kap zit een krachtige 203 pk sterke 1.4 turbo. Zwart leer overheerst in een prachtig afgewerkt interieur en de scharlakenrode lak komt terug in het dashboard. Extra dikke Brembo remschijven zorgen dat dit beestje ook weer veilig tot stilstand kan komen. Aangepaste draagarmen op het regelbare veersysteem, maken van deze Abarth 500C een prettig wendbare machine, ondanks het vele vermogen. Ook de software van de motor is uiteraard door deze ervaren tuner aangepast. Kortom deze Abarth 500C is net iets specialer dan de standaard schorpioen met open dak, die wij bij AutoEdizione overigens binnenkort maar even nader zullen gaan bekijken.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • Bart Jan schrijft:

    Die lui maken hele mooie dingen. Zo hebben ze de MiTo op wel heel fraaie wijze aangepakt. Vooral de in de diffuser geintegreerde eindpijpen zijn heel mooi.

    http://www.romeoferraris.it

  • Saya schrijft:

    Prachtig! een erg mooie lakkleur.
    Zou toch mooi zijn als deze ook bij de Nederlandse abarth dealers te bestellen zouden zijn.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Abarth , Overige

Volg ons

Advertenties