Sergio Marchionne; “500 voorlopig de enige Fiat in Amerika”

Fiat America

Sergio Marchionne was vandaag glashelder als het om Fiat’s toekomstige modelpolitiek in de VS gaat; Het merk zal in de VS namelijk enkel modellen introduceren met de 500 als basis. Een niche merk dus met de rol zoals Mini die heeft bij BMW en Smart bij Daimler. Hij zei dat in een relaas waarin hij ook duidelijk maakte waarom Dodge als merk zal veranderen en veel minder gelijkenis zal tonen met Chrysler dan tot nu toe het geval was.

Eigenlijk vertelt de CEO hiermee wat wij al een tijdje vermoeden; Dodge wordt in veel opzichten de Amerikaanse tegenhanger van Fiat en zal een aantal modellen die in Europa, Zuid-Amerika en Azië het Italiaanse logo dragen, het embleem geven van het Amerikaanse merk dat al stamt uit 1914. Opvolgers van de Punto en de Bravo bijvoorbeeld, komen daarvoor in aanmerking. Fiat zal in de VS dus een heel ander merk zijn dan in de meeste werelddelen het geval is. Welke verdere ontwikkelingen behalve Abarth (en de MPV op Ellezero platform) nog meer in de pijplijn zitten, is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat Laura Soave en haar collega’s (foto) al hun talent in de strijd zullen moeten gooien om met een dergelijk beperkt pallet het ‘Amerikaanse Fiat’ te kunnen doen slagen.

Fiat 500 USA

4 gedachten over “Sergio Marchionne; “500 voorlopig de enige Fiat in Amerika”

 • 11 oktober 2011 om 07:32
  Permalink

  Tja, het loopt momenteel niet zo goed met de verkoop heb ik begrepen. En die nieuwe reclamespot met Jennifer Lopez is een flop gebleken…

  Beantwoorden
 • 11 oktober 2011 om 11:15
  Permalink

  @Lusso: alles wordt wel erg onder een vergrootglas gelegd wat Fiat in de V.S. betreft. De verkopen van de 500 in de V.S. zijn beter dan die van de Audi A4, VW Golf en Mercedes M-Klasse, om maar eens wat te noemen. Of het genoeg is om al die dealers in de lucht te houden is natuurlijk nog maar de vraag.

  Beantwoorden
 • 11 oktober 2011 om 17:21
  Permalink

  Heel vreemd.
  Op een gegeven moment is de nieuwigheid er van de 500 wel ver af.
  En wat gaan die Fiat dealers dan doen?
  Je kan toch niet van 1 enkel model een bedrijf draaiende houden?
  Je zal maar een groot pand hebben laten weg zetten net als op de foto, dan kan je er van op aan dat er binnen twee jaar een andere merknaam (en eigenaar) op het gebouw staat.

  Dit was dus de met veel tam tam aangekondigde herintrede van Fiat in de U.S.A. whoheee wat een farce.
  Tijd voor een 124 Spider
  850 spider ownee ze hebben die kans laten schieten aan Mazda met hun mx-5….die wel succesvol is.

  Beantwoorden
 • 11 oktober 2011 om 18:11
  Permalink

  het nieuws van de Mini is er ook wel af en ook die verkoop loopt nog goed. Ik denk dus dat dat het probleem niet zal zijn. De 500 zal natuurlijk ook ververst worden tzt en er zullen meer varianten komen (coupé Zagato bv). Als de dealers maar goed zijn en de commercie eromheen dan wordt het wel een degelijke inkomstenbron.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.