Servische FCA-fabriek mag nieuwe Fiat bouwen naast 500L

De Fiat-fabriek in het Servische Kragujevac mag binnenkort een extra model produceren. Zelfs de werktitel van het nieuwe type Fiat is al bekend, te weten project ‘601’. Geruchten waren er al langere tijd, maar inmiddels is de positieve sfeer zelfs binnen politieke Servische kringen al goed merkbaar. FCA is een belangrijke producent in het Balkanland en lange tijd was men bang dat er geen leven meer zou zijn na de 500L. Niets is minder waar. De uit de as herrezen voormalige Zastava-fabriek mag van die laatstgenoemde praktische gezinsauto zelfs een extra versie gaan bouwen, in de vorm van een hybride. In de wandelgangen wordt deze ‘550L’ genoemd.

Maar de grootste input zal komen in de vorm van een nieuwe Crossover voor het merk uit Turijn. Binnenkort volgt een officiële aankondiging van deze investering. Men spreekt over de feitelijke opvolger van de Punto, waarvan de afwezigheid vooral op de Italiaanse markt goed wordt gevoeld. Uiteraard zal ook dit nieuwe model ook als hybride worden gebouwd. Mogelijk vormt de nieuwe Braziliaanse Crossover uit Pernambuco, waarvan FCA in Sao Paulo al een concept toonde, de basis voor deze nieuwe Fiat voor de Europese markt.

Deze investering komt met steun van de Europese unie tot stand, evenals de productie van elektrische Fiat 500’s uit Turijn. Die laatste is inmiddels al in gang gezet. Ruim 1000 werknemers van de Mirafiori-fabriek zijn naar huis gestuurd in afwachting van de installatie van deze nieuwe uitgebreide productie.

3 gedachten over “Servische FCA-fabriek mag nieuwe Fiat bouwen naast 500L

 • 7 december 2018 om 21:01
  Permalink

  Echt goed nieuws. Terwijl FCA langzaam de fabrieken weer begint te vullen, ook in de USA, gaan bij Ford in Europa de komende jaren echt hele grote klappen vallen. Schrappen van modellen, fabrieken, vele duizenden werknemers zoals het nu lijkt.

  Beantwoorden
 • 7 december 2018 om 21:10
  Permalink

  Goed nieuws,zou geweldig zijn als dit ook daadwerkelijk ook wordt uitgevoerd !

  Beantwoorden
 • 8 december 2018 om 11:25
  Permalink

  Inderdaad goed nieuws. Niet alleen voor de Italiaanse markt. In vrijwel alle Europese landen is de Punto-klasse het populairst. Geen aanbod is dramatisch voor een merk als Fiat. Of Lancia. Of Alfa.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.