Smaakvolle retouchering Maserati GranTurismo

Niet in Modena maar in New York zien we voor het eerst de nieuwe Maserati GranTurismo MY2018. De prachtige GT is op zeer geslaagde wijze (vinden wij) bijgepunt en viel te bewonderen voor de deuren van Wall Street in New York (foto onder). Vooral de vorm van de grille met knik aan de zijkanten, geeft de GranTurismo een agressiever en tegelijk zeker niet minder stijlvol vernieuwd uiterlijk. Overigens is de GranTurismo MY2018 enkel in de uitrustingen Sport en MC te krijgen. De luchtinlaat op de hoeken, wat we zouden kunnen typeren als ‘kieuwen’ naast de ‘haaienbek’, zijn  minder subtiel dan op de vorige ‘MC-look’, maar ogen goed, mede dankzij de knik in de spoilerlip eronder. Dat lijken namelijk wel ‘vinnen’. Kortom wie deze GranTurismo-editie in de binnenspiegel ziet opdoemen, kon zich nog weleens aangevallen voelen… De achterzijde is qua lijnvoering iets strakker geworden en is qua wijzigingsniveau dus wat subtieler.

Al met al een geslaagde evolutie van Pininfarina’s oorspronkelijke geniale idee uit 2007, mede dankzij de invloeden van het al even geslaagde concept Alfieri (2014). Het is bovendien niet enkel een kwestie van esthetica, want de Cx waarde is gedaald van 0,33 naar 0,32. Een betere aerodynamica dus. Binnenin is de grootste verandering het infotainmentsysteem met 8,4 inch scherm (geschikt voor Android Auto en Apple CarPlay) en een modernere afwerking wat de druk- en draaiknopjes betreft. Bijvoorbeeld een grote (dubbele) draaiknop voor de instellingen op de tunnel onder de middenconsole. Ook is er een nieuwe Harman Kardon geluidsinstallatie toegevoegd.

Onder de kap ligt nog altijd de heerlijke 4.7 V8 met 460 pk bij 7000 t/min. (max. 520 Nm koppel bij 4750 t/min., 0-100 in 4,7 seconden, top van 301 km/u). We verwachten dat dit model 2 jaar meegaat, totdat een nieuwe GT gepresenteerd wordt door Maserati.

3 gedachten over “Smaakvolle retouchering Maserati GranTurismo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.