Spettacolo Sportivo 2010 Zandvoort

Met de nieuwe Nederlandse regenrecords van de afgelopen dagen, dreigde het Spettacolo Sportivo evenement van 2010 even letterlijk helemaal in het water te vallen.

Maar de weergoden lijken van Alfa Romeo te houden en dus was hÊt Alfa Romeo evenement van ons land op initiatief van de S.C.A.R.B, vooral op zaterdag wonder boven wonder zonnig te noemen. Grote wolkenpartijen leken zich als zuilen van water in een brede kring rond Zandvoort te bewegen. We hadden daarom letterlijk het gevoel dat we ons in een uitzonderingspositie bevonden. En dat was de kers op de taart van opnieuw een prachtige Alfa Romeo ervaring in het jaar van het Centenario. Prachtige klassiekers maar ook een publiekstrekker als de unieke splinternieuwe TZ3 (berichtfoto) en 8C Competizione maakten de eerste dag tot een succes. Wij van AutoEdizione lieten op dit voor ons belangrijke evenement ook weer flink van ons horen. Niet alleen via een pak aan flyers onder uw ruitenwisser en in de VIP box van Wensink, maar ook via de microfoon van de circuitpresentator waardoor we het gezamenlijke doel van lezer en schrijver eens flink konden verkondigen aan wie onze site nog niet kent. Ons vervoer voor die dag bleef ook niet onopgemerkt; Het ‘Spettacolo Sportivo’ begon voor uw redacteurs feitelijk al vanaf het thuisadres met dank aan een oogverblindende Alfa Romeo 8C Competizione in Competizione rood, die wij de sporen mochten geven. Via dit bericht bedanken we iedereen voor de vele enthousiaste reacties.

Bekijk de gallery voor een korte impressie van de zaterdag:

[nggallery id=423]

12 gedachten over “Spettacolo Sportivo 2010 Zandvoort

 • 30 augustus 2010 om 08:52
  Permalink

  Was een leuke ontmoeting om de gezichten achter AutoEdizione te zien.

  Echt onder iedere Alfa zat wel een flyer zowel op zaterdag als zondag. Zeker niet onopgemerkt!

  Succes.

  Beantwoorden
 • 30 augustus 2010 om 10:58
  Permalink

  Ik vind het jammer dat Auto Edizione zich verlaagd tot het plaatsen van flyers onder ruitenwissers. Er zijn mensen die zich echt moeite doen om hun auto er mooi bij te laten staan op hun evenement als dit. En dan staat hun auto daar met een lelijk papiertje onder de ruitenwisser. Verder ben ik van mening dat je van andermans auto afblijft (ja zelfs van de ruitenwisser). Kom op zeg we zijn toch allemaal liefhebbers?

  Beantwoorden
 • 30 augustus 2010 om 11:51
  Permalink

  We moeten vechten voor ons bestaan Marvin. We zijn een hard werkende kleine onderneming die graag veel offers brengt om door te kunnen gaan met datgene waar zoveel lezers van kunnen genieten ook buiten hun vrije tijd. Door die offers kunnen we ons in de toekomst beperken tot andere middelen.

  Tot die tijd vragen we iemand als jou om begrip voor zoiets als een flyer. We hebben het met zorg gedaan trouwens met twee personen per flyer omdat wij net zoveel van die auto houden als jou. Een flyer kan direct worden weggehaald ben ik van mening waardoor er feitelijk niets aan de hand is voor wie het niet mooi vindt. Een eigenaar is minstens om de zoveel minuten weer bij z’n eigen auto terug. Uiteraard plaatsen we zoiets geen twee keer.

  Publiciteit is cruciaal om de site te kunnen bekostigen. Uiteraard doen we dat alleen op legale wijze. Dat jij persoonlijk niet op deze flyer zat te wachten is je goed recht. Misschien is het voor jouw situatie handiger om je tot de club te wenden met een verzoek om de regels hieromtrent aan te passen.

  Hoop dat je ondanks dat een heel leuke dag(en) had.

  Beantwoorden
 • 30 augustus 2010 om 14:24
  Permalink

  Nee, zo’n flyer is echt een onoverkomelijke belasting van je ruitenwisser!

  Beantwoorden
 • 30 augustus 2010 om 15:10
  Permalink

  @Marvin:

  Persoonlijk vind ik dat je wel erg kinderachtig reageerd. Op een evenement als dit kan je verwachten dat er flyers worden verspreid. Is het nou een sticker oke, maar een flyer is zodanig gemakkelijk weg te halen dat je daar totaal geen last van hebt. Wees blij dat deze site er is en die moet nou eenmaal gepromoot worden.

  OT ; Leuk evenement en kon er helaas niet bij zijn. De mooie foto`s op deze site maken een hoop van dat gemis goed. Volgend jaar hoop ik erbij te zijn.

  Beantwoorden
 • 30 augustus 2010 om 15:45
  Permalink

  Was overigens wel minder om de flyer er aan het eind van de dag af te peuteren (klein deeltje).
  De flyer was door de zondvloed al vergaan maar ik had van de zaterdag al een droge flyer.

  Was tussentijds niet bij de auto geweest want natuurlijk veel zien en praten en eten en drinken en foto’s maken etc etc.
  Tijd kom je echt tekort op zo’n evenement.
  Oh ja voor de zondag nog schuilen en schuilen voor de regen.

  Over afblijven van auto’s gesproken.
  Hoorde het verhaal dat de eigenaar van een prachtige 75 Evo niet meer naar dit soort evenementen ging omdat iedereen aan zijn auto zat. Hij reed daardoor ook te weinig en had de auto verkocht.
  Die auto stond dus op het Spettacolo en iemand vertelt dit verhaal aan me en ziet een enthousiast jongetje op de auto toelopen en pets met zijn handen op het raam naar binnen loeren.
  Dat deden en doen wij toch ook nog? Alhoewel zonder de vingers op het raam dan.

  Beantwoorden
 • 30 augustus 2010 om 22:43
  Permalink

  De flyer was een goede aktie van AutoEdizione. En ook zeer snel uitgevoerd trouwens. Richting hoofdtribune voor de HTGT race nog geen flyer te zien en bij terugkomst wapperden er honderden flyers op het terein.
  Liever een flyer als een parkeerbon overigens. Misschien volgende keer een free goodie bij inlevering van de bon?

  Hopelijk weet Scarb de SE 48SP nog eens te strikken. Zou zonde zijn als die alleen een optreden op Goodwood kreeg.

  Beantwoorden
 • 30 augustus 2010 om 23:35
  Permalink

  Ook wij hebben erg genoten van het weer, Zandvoort en natuurlijk de heen en terugreis. Heerlijk om met de Alfasud de ene x tegen het kontje en daarna weer via de spiegel de 8 C te zien en horen.
  Alhoewel de Sud ook aardig wat decibels verspreide 🙂

  Volgend jaar weer!

  Beantwoorden
 • 31 augustus 2010 om 04:24
  Permalink

  Was een geweldige combi Bart! 😀

  @6C Jordy: Bedoel je die Group C auto? Dat moet idd een geweldige sfeer oproepen als die over het circuit zou razen op zo’n dag. Rijdt ie nog wel eens (Goodwood?)? Of staat ie alleen stil in dat museum in Turijn?

  Beantwoorden
 • 31 augustus 2010 om 17:38
  Permalink

  @Mattia,

  Inderdaad. Enigste dat ik weet is dat ie tot nu toe altijd in een kelder heeft gestaan en dat de huidige museumbeheerders er ook maar weinig van af weten. Het ontwerp bleek niet opgewassen te zijn tegen de toenmalige top-teams zoals TWR-Jaguar. Alfa speelde op safe en stopte het project tijdig. (helaas)
  Toch knap dat ze zo’n wagen lang geheim hebben kunnen houden in een kelder. Google leverd ook maar weinig informatie op over de auto. Alleen de Speedhunters-site heeft wat info geloof ik.
  Begreep dat de FOS op Goodwood dit jaar de primeur had.

  Beantwoorden
 • 5 september 2010 om 03:25
  Permalink

  zo was echte top dag die zaterdag
  hoop foto,s gemaakt tot me batt leeg was haha
  volgende kaar ik wil weer gaan hoop dat dan er is weer
  wel gaaf in echte de tz3 te zien
  🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.