Home » Alfa Romeo , Motorsport

Spoedig aankondiging overgang Sauber naar Alfa Romeo in F1?

3 september 2017 19:06 13 reacties

Wordt Sauber volgend jaar Alfa Romeo in de F1 en kruipt jong racetalent Charles Leclerc achter het stuur? Te vroeg om over te praten aldus de F2-coureur uit Monaco, die tevens dienst doet in de Ferrari Driver-Academy. Door zijn plichten bij Prema Racing in de Formule 2, wilde de Monegask nog nergens op vooruitlopen. Charles Leclerc mag alvast bij Sauber deelnemen aan vrije trainingen en dus wordt hij volop in verband gebracht met het opzetten van een Alfa Romeo-team. In Monza werd hij dan ook snel opgezocht door de pers. In 2018 zal Leclerc sowieso Pascal Wehrlein vervangen, die nu voor Sauber uitkomt.

Diezelfde pers probeerde aan de hand van het hardnekkige gerucht, meer te weten te komen bij de huidige baas van het Zwitserse Sauber, Frederic Vasseur. De Fransman bleek tot ieders verrassing een open boek en sprak over een uitgebreide overeenkomst met Maranello aangaande motoren, maar ook een hoop andere dingen, zoals het opzetten van een Alfa Romeo-renstal. Er hangt een belangrijk commercieel doel aan, namelijk een link met de V6-motoren, waar Alfa Romeo momenteel ook productieauto’s mee uitrust. Je kunt het vergelijken met de samenwerking tussen Red Bull en Renault, die hun krachtbronnen mogen aanprijzen met het label van sponsor Tag Heuer.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

13 reacties »

 • henk schrijft:

  Kleine correctie: Sauber gaat niet “over naar Alfa”. Wat betekend dat?
  Als het doorgaat gaat de Sauber stal de naam Alfa Romeo krijgen, of anders gaan de Ferrari motoren in de Sauber de naam Alfa Romeo krijgen.

 • HZW schrijft:

  Wat ik er vanmiddag van begreep gaat de rest van het seizoen de motoren verder onder de naam Alfa Romeo.
  Of de hele sauber naam verdwijnt is nog niet duidelijk, dat zou wel kunnen voor 2018.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Er staat duidelijk geschreven dat het om een overgang gaat niet Sauber dat ‘over naar Alfa’ gaat. Staat nergens.

 • Lusso schrijft:

  Mooi, maar voor Alfa is dit enkel positief als er ook goede resultaten kunnen worden gescoord. Is er bij FCA voldoende cash om naast ferrari een tweede team te financieren? Ik denk dat Alfa meer baat heeft bij een mooie GT in het gamma en een deelname aan toerwagenraces dan dit.

 • ChrisMintjes schrijft:

  @Lusso Ferrari is geen lid meer van FCA… Hoe vaak ik dat nog moet zeggen…

 • Squadra schrijft:

  FCA heeft dit heel slim gedaan.

  Alfa Romeo kan gebruik maken van Sauber know how en natuurlijk Ferrari waardoor het team heel snel stappen kan zetten richting de top. Ze krijgen de nieuwe motor en een goed chassis de ultra moderne locatie in Hinwil kan dan de auto met een goed budget verder naar voren brengen.

  Heerlijk om Alfa Romeo terug te zien in F1

  Ciao

  Squadra

 • henk schrijft:

  @Squadra
  Hoe weet je dat ze een goed chassis krijgen? Het Sauber chassis is dit jaar het slechtste ooit dus er zal heel wat moeten gebeuren om dat op niveau te krijgen. Of het nou Sauber heet of Alfa Romeo, dat maakt geen enkel verschil.

 • Rene1964 schrijft:

  Hier gaat mijn AR hart toch sneller van kloppen, wellicht Sauber Alfa Romeo & Max Verstappen in de toekomst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Lusso schrijft:

  @Chris Mintjes : maakt geen lor uit of het nu officieel geen lid meer is van FCA, uiteindelijk komt het geld van één en dezelfde overkoepelende eigenaar. Meer geld in A betekent gewoon minder geld voor B.

 • Hoekree schrijft:

  Ferrari is nog wel eigendom van ferrari slechts 10 procent is naar de beurs. 25 procent is van de familie angelli de rest is van fca alleen staat. het op eigen benen . Dus los van fca

 • Hoekree schrijft:

  Eigendom van fca bedoel ik

 • dmantione schrijft:

  Die eigen beursnotering heeft dus wel hele grote gevolgen: Er is een totale boedelscheiding voor nodig: Hand- en spandiensten aan de rest van de voormalige groep verleden is stukken lastiger geworden. Extreem gezien was Ferrari in de oude situatie enkel een merk van Fiat, nu is het een zelfstandig bedrijf en wordt alleen de winst nog uitgekeerd.

 • Eric schrijft:

  Zolang FCA CEO Marchionne tegelijkertijd ook gewoon CEO van Ferrari kan/mag zijn, valt het in de praktijk reuze mee met: “Die eigen beursnotering heeft dus wel hele grote gevolgen”, “Hand- en spandiensten aan de rest van de voormalige groep verlenen is stukken lastiger geworden” en “Nu is het een zelfstandig bedrijf en wordt alleen de winst nog uitgekeerd”.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Motorsport

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties