Spoedig aankondiging overgang Sauber naar Alfa Romeo in F1?

Wordt Sauber volgend jaar Alfa Romeo in de F1 en kruipt jong racetalent Charles Leclerc achter het stuur? Te vroeg om over te praten aldus de F2-coureur uit Monaco, die tevens dienst doet in de Ferrari Driver-Academy. Door zijn plichten bij Prema Racing in de Formule 2, wilde de Monegask nog nergens op vooruitlopen. Charles Leclerc mag alvast bij Sauber deelnemen aan vrije trainingen en dus wordt hij volop in verband gebracht met het opzetten van een Alfa Romeo-team. In Monza werd hij dan ook snel opgezocht door de pers. In 2018 zal Leclerc sowieso Pascal Wehrlein vervangen, die nu voor Sauber uitkomt.

Diezelfde pers probeerde aan de hand van het hardnekkige gerucht, meer te weten te komen bij de huidige baas van het Zwitserse Sauber, Frederic Vasseur. De Fransman bleek tot ieders verrassing een open boek en sprak over een uitgebreide overeenkomst met Maranello aangaande motoren, maar ook een hoop andere dingen, zoals het opzetten van een Alfa Romeo-renstal. Er hangt een belangrijk commercieel doel aan, namelijk een link met de V6-motoren, waar Alfa Romeo momenteel ook productieauto’s mee uitrust. Je kunt het vergelijken met de samenwerking tussen Red Bull en Renault, die hun krachtbronnen mogen aanprijzen met het label van sponsor Tag Heuer.

13 gedachten over “Spoedig aankondiging overgang Sauber naar Alfa Romeo in F1?

 • 3 september 2017 om 19:33
  Permalink

  Kleine correctie: Sauber gaat niet “over naar Alfa”. Wat betekend dat?
  Als het doorgaat gaat de Sauber stal de naam Alfa Romeo krijgen, of anders gaan de Ferrari motoren in de Sauber de naam Alfa Romeo krijgen.

  Beantwoorden
 • 3 september 2017 om 20:25
  Permalink

  Wat ik er vanmiddag van begreep gaat de rest van het seizoen de motoren verder onder de naam Alfa Romeo.
  Of de hele sauber naam verdwijnt is nog niet duidelijk, dat zou wel kunnen voor 2018.

  Beantwoorden
 • 3 september 2017 om 21:02
  Permalink

  Er staat duidelijk geschreven dat het om een overgang gaat niet Sauber dat ‘over naar Alfa’ gaat. Staat nergens.

  Beantwoorden
 • 3 september 2017 om 21:47
  Permalink

  Mooi, maar voor Alfa is dit enkel positief als er ook goede resultaten kunnen worden gescoord. Is er bij FCA voldoende cash om naast ferrari een tweede team te financieren? Ik denk dat Alfa meer baat heeft bij een mooie GT in het gamma en een deelname aan toerwagenraces dan dit.

  Beantwoorden
 • 4 september 2017 om 06:51
  Permalink

  @Lusso Ferrari is geen lid meer van FCA… Hoe vaak ik dat nog moet zeggen…

  Beantwoorden
 • 4 september 2017 om 11:57
  Permalink

  FCA heeft dit heel slim gedaan.

  Alfa Romeo kan gebruik maken van Sauber know how en natuurlijk Ferrari waardoor het team heel snel stappen kan zetten richting de top. Ze krijgen de nieuwe motor en een goed chassis de ultra moderne locatie in Hinwil kan dan de auto met een goed budget verder naar voren brengen.

  Heerlijk om Alfa Romeo terug te zien in F1

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 4 september 2017 om 12:48
  Permalink

  @Squadra
  Hoe weet je dat ze een goed chassis krijgen? Het Sauber chassis is dit jaar het slechtste ooit dus er zal heel wat moeten gebeuren om dat op niveau te krijgen. Of het nou Sauber heet of Alfa Romeo, dat maakt geen enkel verschil.

  Beantwoorden
 • 4 september 2017 om 12:59
  Permalink

  Hier gaat mijn AR hart toch sneller van kloppen, wellicht Sauber Alfa Romeo & Max Verstappen in de toekomst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Beantwoorden
 • 5 september 2017 om 08:47
  Permalink

  @Chris Mintjes : maakt geen lor uit of het nu officieel geen lid meer is van FCA, uiteindelijk komt het geld van één en dezelfde overkoepelende eigenaar. Meer geld in A betekent gewoon minder geld voor B.

  Beantwoorden
 • 6 september 2017 om 19:23
  Permalink

  Ferrari is nog wel eigendom van ferrari slechts 10 procent is naar de beurs. 25 procent is van de familie angelli de rest is van fca alleen staat. het op eigen benen . Dus los van fca

  Beantwoorden
 • 7 september 2017 om 15:19
  Permalink

  Die eigen beursnotering heeft dus wel hele grote gevolgen: Er is een totale boedelscheiding voor nodig: Hand- en spandiensten aan de rest van de voormalige groep verleden is stukken lastiger geworden. Extreem gezien was Ferrari in de oude situatie enkel een merk van Fiat, nu is het een zelfstandig bedrijf en wordt alleen de winst nog uitgekeerd.

  Beantwoorden
 • 8 september 2017 om 20:13
  Permalink

  Zolang FCA CEO Marchionne tegelijkertijd ook gewoon CEO van Ferrari kan/mag zijn, valt het in de praktijk reuze mee met: “Die eigen beursnotering heeft dus wel hele grote gevolgen”, “Hand- en spandiensten aan de rest van de voormalige groep verlenen is stukken lastiger geworden” en “Nu is het een zelfstandig bedrijf en wordt alleen de winst nog uitgekeerd”.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.