Marchionne verkoopt hooguit Magneti Marelli

Marchionne verbreekt eigenhandig de persstilte die FCA in acht had genomen na turbulente beursweken vol geruchten over het afstoten van onderdelen; “Er ligt geen bod op tafel. Er wordt niks verkocht. Er komt ook geen spin-off van Maserati en Alfa Romeo want daarvoor zijn de twee merken te klein. Het is veel te vroeg voor zoiets. Als dat ooit zal gebeuren, is dat nadat ik ben vertrokken.” Met dat laatste zegt de CEO precies wat we al schreven naar aanleiding van dat gerucht. De CEO sprak tijdens de voorbereidingen op de GP in Monza, de thuiswedstrijd van Ferrari waar de grote baas altijd persoonlijk bij is.

Over het eventueel afstoten van Magneti Marelli was de CEO meer dan duidelijk. Marchionne zei dat het produceren van materialen voor de automobielindustrie, eigenlijk niet tot de taken behoort van een autofabrikant; “Daarom moet de groep van deze tak van sport af. Ik hoop voor het einde van 2018.” Hoe eerder hoe beter dus, aldus de man in donkere trui. Dat Marchionne het voor zijn vertrek hoopt te realiseren, duidt vooral op het feit dat er voorlopig nog geen goed bod is gedaan op deze mondiale productie voor de toeleveringsindustrie.

Marchionne liet nog niets los over het nieuwe investeringsplan dat na zijn vertrek in werking zal gaan. Enkel dat het een heel ander doel zal hebben dan toen in 2014 begonnen werd aan het huidige parcours. Over 2018 wilde Marchionne nog niet heen kijken ten overstaan van de pers; “We hebben een duidelijke route die we moeten volgen, de rest telt niet. De resultaten volgen vanzelf.”

Intussen hoopt Marchionne op een groot feest in Monza met het liefst twee Ferrari’s op het podium. Dat zou het 70-jarig jubileumfeest alleen maar compleet maken. Ferrari is dankzij de juiste focus weer competitief en daar is de CEO alvast heel trots op.

4 gedachten over “Marchionne verkoopt hooguit Magneti Marelli

 • 2 september 2017 om 22:16
  Permalink

  Duidelijk en goed nieuws en hopelijk een eind aan alle geruchten waarbij in de media eindeloos veel luchtballonnen werden opgelaten.

  BeantwoordenReport user
 • 3 september 2017 om 02:06
  Permalink

  Kom nou maar snel met het volgende nieuws….dat Sauber in 2018 wordt omgedoopt tot het fabrieksteam Alfa Romeo…..

  Beantwoorden
 • 5 september 2017 om 22:16
  Permalink

  Laat FCA nou maar samengaan met BMW. Idd, vandaag heb ik ergens een interessant commentaar gelezen. In het huidige autolandschap een uitermate zinvolle combinatie!

  BeantwoordenReport user

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.