Tavares noemt Alfa Romeo de poolster aan het Stellantis firmament

Trots op de Italiaanse merken.

Carlos Tavares noemt het een geweldig mooie uitdaging om het volle potentieel van de Italiaanse automerken binnen Stellantis te benutten. Het zijn stuk voor stuk prachtige merken met een sterke identiteit; Abarth, Fiat, Lancia, Maserati en Alfa Romeo. Over dat laatste merk zei de CEO dat het een bijzondere rol zal spelen met Imparato als ideale man aan het roer. Tavares noemt Alfa Romeo de ‘poolster’ aan de sterrenhemel van Stellantis. Het voorlopige 10-jaren plan is veelbelovend en wordt met veel enthousiasme ten uitvoer gebracht. De Portugese CEO zei tot slot dat de Italiaanse merken de afgelopen decennia veel te kort zijn gekomen en dat er nu een heel nieuw tijdperk is aangebroken.

4 gedachten over “Tavares noemt Alfa Romeo de poolster aan het Stellantis firmament

 • 2 mei 2022 om 19:17
  Permalink

  Er komt alleen tot nu toe niet veel van terecht. Alleen maar plannen en een hoop gepraat. Trots op de Italiaanse merken? Laat dat dan zien.
  Het nieuwe tijdperk leidt tot maar liefst 3 nieuwe Lancia’s tot eind 2028. Indrukwekkend.
  De andere niet-Italiaanse Stellantis-merken presenteren aan de lopende band nieuwe modellen, dus ik betwijfel zeer of er ook maar iets van dat marketinggezwets van Tavares terecht komt. Jammer.
  Binnenkort heb ik een nieuwe auto nodig en helaas helaas helaas wordt dat geen Italiaan.

  Beantwoorden
 • 2 mei 2022 om 19:39
  Permalink

  Het wordt tijd dat na al dit gepraat er werkelijk een paar nieuwe modellen op de markt komen. De Tonale duurt ook al maanden voordat er maar één bij de Dealer staat.

  Beantwoorden
  • 3 mei 2022 om 16:34
   Permalink

   Ik kan nog even wachten met inruil op een volgende auto. Mijn volgende auto is een Alfa of een Lancia en dan van een model dat nu nog niet in produktie is. Geweldig de nieuwe ontwikkelingen te gaan mee maken.

   Beantwoorden
  • 3 mei 2022 om 18:16
   Permalink

   Ik ben inmiddels overgestapt van mijn alfa 166, die ik 12 jaar heb gereden en maar wachten op een opvolger. Rijdt nu Lexus RX, wat ook prima is, maar wel minder beleving en gevoel. Wel weer erg betrouwbaar en dat was de 166 niet erg.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.