Toch ook een dikke ‘Milanese’ SUV op komst?

Alfa SUV

Het laatste wat je als autofabrikant vandaag doet is een nieuwe SUV plannen. Je verwacht dus niet van een dergelijk plan te horen… Laat staan van een plan met Italiaanse genen. Zelfs VAG laat deze week weten dat een opvolger van de Cayenne nog wel eens totaal van de tafel kan verdwijnen. We leven in andere tijden. Tijden die vragen om compactere en vooral schonere autos. Maar Motorauthority zegt vandaag beter te weten. FGA zou namelijk voor de opvolger van de onlangs verfriste Grand Cherokee ook een Alfa Romeo variant in petto hebben. We zijn bij Alfablog niet echt fan van een dergelijk idee, maar we steunen een ander idee voor de volle 100%: Alfa Romeo groot maken ten koste van (bijna) alles! Het was inmiddels al ongeveer officieel bekend geworden dat een compactere Crossover op basis van C-Evo gebouwd zou gaan worden met Alfa logo. Naar verwachting zal deze Crossover veel stijlelementen hebben van de aanstaande 147 opvolger uit het C segment, die begin volgend jaar in Frankfurt tentoon gesteld zal worden. Ook Chrysler en Fiat zullen naar verwachting een dergelijke Crossover krijgen.

Maar nu dus het nieuws over een geplande grote ruime broer in de vorm van een heuse SUV. We vinden het eigenlijk geen vreemd idee. De Jeep Grand Cherokee is namelijk een belangrijk model in Amerika. Ondanks de dalende verkopen is dit een model dat altijd wel een koper vindt. Daarom was er onlangs nog de update met een vernieuwde 6 cylinder motor (Pentastar). Zal de opvolger en de Alfa variant achter en vierwielaandrijving krijgen? We denken van wel, want dat heeft de huidige ook al. We verwachten dat een nieuwe krachtige V6 diesel afkomstig van FPT hier prima in zal passen. Het zou trouwens geen gek idee zijn om ook een Lancia variant voor de Europese markt te creëren. Voor deze aanstaande Alfa SUV raden wij overigens de styling van de Kamal aan, pracht interieur en hele dikke, vooral snelle motoren. Dan kunnen de X6 en XC60 direct inpakken. Al die buitenlandse SUV tractoren die ondermeer in Noord Italië rondrijden, mogen dan per direct vervangen worden voor iets mooiers en beters van ‘eigen bodem’.   

FGA zal uitbreiden, dat is een ding wat zeker is. En Jeep? Jeep krijgt betere en prestigieuzere auto’s.

8 gedachten over “Toch ook een dikke ‘Milanese’ SUV op komst?

 • 4 oktober 2009 om 22:28
  Permalink

  Ja en de naam is ook al goed Kamal, gewoon die naam houden.

  Het word ech super weer in Italie wat komen ze sterk terug zeg.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 4 oktober 2009 om 22:28
  Permalink

  Alfa Romeo, DOE HET NIET! Blijf jezelf en verkwansel je identiteit niet door omgelabelde Jeep-SUV’s te gaan verkopen. Als je voet wilt in de VS, kom dan met een dijk van een opvolger voor de 169. De SUV is geweest en past volstrekt niet bij ons mooie sportieve merk. We hebben net gelukkig weer een fatsoenlijke Italiaanse 1750-motor in de 159, Brera en Spider, zo moet het.
  Koester je merkidentiteit en doe daar originele dingen mee (moeten we het nog hebben over het succes van The Graduate destijds?). Wees en blijf puur Italiaans en breng die passie over op voldoende liefhebbers, ook in de VS, maar beschadig je identiteit niet. Zie Saab met een mislukte SUV-poging: niet goed voor je merk!

  Beantwoorden
 • 4 oktober 2009 om 22:29
  Permalink

  Ik denk dat het gewoon om speculaties gaat… FGA ziet waarschijnlijk zelf ook wel in dat dit segment stervende is.

  Beantwoorden
 • 4 oktober 2009 om 22:29
  Permalink

  Ik vind het raar dat er geen Cayenne-opvolger zou komen. Ondanks dat dat ding gruwelijk lelijk is worden ze als broodjes verkocht.
  En waarom zou Alfa dat ook niet kunnen in de VS?

  Beantwoorden
 • 4 oktober 2009 om 22:29
  Permalink

  Ik denk dat dit grote onzin is. De SUV wás een hype, nu gaan ze in bosjes ten onder. Grote slurpende auto’s hebben geen toekomst, kleine auto’s des te meer. Ik zie Alfa er eerder voor aan een auto onder de Mito te maken, ter grote van een Aygo zegmaar. Stop er desnoods een leuke motor in (multiair?) en je hebt ook gelijk een GTA!
  Ik kan bijna met zekerheid voorspellen dat er geen SUV van Alfa gaat komen Komt die er wel? Dan lijkt me dat een verkeerde stap, maar hoop ik wel dat ie er goed uit zal zien. 😛

  Beantwoorden
 • 4 oktober 2009 om 22:29
  Permalink

  De 159,Brera en spider vinden wij echte Alfisten in hart en nieren veels te zwaar.De SUV’s sterven uit.Alfa Romeo Milano laat je hart spreken en ga niet beginnen met tanks voor op straat te bouwen die markt is geweest.Gebruik het geld voor sportieve auto’s met design.De 156 heeft de hele autowereld veranderd.Eerst waren auto’s hoekig nu allemaal met rondingen,eigen koplampen etc,Alfa Romeo,kijk naar je verleden,doe er wat mee.Het 1750 blok maakt iedere alfist blij,hoe komt dat?Verleden nu weer heden.Blijf sportivo,Quore Sportivo

  Beantwoorden
 • 4 oktober 2009 om 22:30
  Permalink

  Ik hoop dat dit echt waarheid wordt maar dan moeten ze niet een afkooksel van de 147 op hoge poten de baan opsturen! 🙄 Ze moeten een suv maken die groter en dus breder maar vooral langer is dan de huidige bmw5x of Hyundai ix55.

  Een monster maar met de looks zoals het Alfa past van een fee! 😀

  Dan pas kan het echt potten breken op Amerikaanse bodem en de concurrenten van zich afschudden als vliegen op een mamoet 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.