Home » Alfa Romeo , Overige

UP Design doet 4C: Overdaad schaadt?

5 juni 2018 15:51 2 reacties

Het wordt vast de ster van de Salone dell’Auto di Torino Parco Valentino 2018 (6-10 juni), deze bewerking van de 4C genaamd Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale 001. Deze creatie is een samenwerking tussen UP Design (Umberto Palermo) en Adler, de fabrikant van hoogwaardige componenten voor de automotive industrie uit Ottaviano (provincie Napels). Excellente partner voor de klus, aangezien deze groep ook verantwoordelijk is voor onderdelen van de standaard 4C. Adler leverde de nodige carbon fiber delen en werkte mee aan de heruitvoering van het interieur.

De auto met als badge de herkenbare Mole Antonelliana uit Turijn (Up Design komt uit Moncalieri Turijn), is een knappe prestatie op het gebied van vakmanschap. Het is een van de unieke creaties van de maker, die reeds andere atuo’s onder handen heeft genomen. Andere leveranciers die meewerkten zijn eveneens Italiaans zoal Pirelli voor de banden, Brembo voor de reminstallatie, Sabelt voor de stoelen, Fondmetal voor de lichtmetalen velgen, New Cast Service voor enkele gesinterde onderdelen. Technisch zijn er onderhuids geen aanpassingen gedaan.

Wat we zeer geslaagd vinden is vooral de achterzijde en het zoeken van aansluiting bij het geprononceerde familiegezicht van de Giulia en Stelvio (plus Giulietta en MiTo facelift). Dat het een aanpassing is valt erg op en dat is misschien ook nauwelijks te voorkomen. De verhoudingen zijn wat zoek en de vele detailleringen die de auto nogal barok maken lijken dit te moeten verhullen. Erg harmonieus en sterk wordt het koetswerk daar niet bepaald van. Doe ons daarom het origineel maar. Al was het omdat daar veel meer merkidentiteit vanuit gaat. Toch petje af voor het creëren van iets dat normaal gesproken niet veel verder komt dan een 3D tekenprogramma.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • niccolo schrijft:

    Mooie vingeroefening in vakmanschap, maar er gaat niets boven het origineel. Maar dat schreven jullie al 😉

  • Hoekree schrijft:

    Blijf toch bijzonder dat de echte alfisten hier niks in zien en alfa dna missen.
    Voor mij ook het orgineel.
    Verder niks mis mee

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Overige

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties