Home » Ferrari , Motorsport

Vettel zorgt voor optimaal vervolg voor Ferrari

26 maart 2017 15:34 8 reacties

Na anderhalf jaar kon zelfs de ingetogen Duitser Sebastian Vettel de emoties niet meer onder z’n helm houden. De SF70H was ook na de eerste wedstrijd van het seizoen de snelste. Vettel zag de laatste overwinning uit 2015 in Singapore, al bijna als een verre utopische herinnering. Reden waarom hij richting de pers tijdens de goede voorbereidingen, niet mee wilde speculeren over hoe sterk Ferrari dit seizoen wel niet zal zijn. Maar nu rende hij na het finishen uitgelaten richting het team. Een perfect verlopen wedstrijd bracht niet alleen de persoonlijke voldoening, maar plaatste Ferrari ook weer daar waar het volgens velen hoort te zijn; Bovenaan. Iedereen vierde in Melbourne op euforische wijze dan ook dit eerste succes. Van het altijd aanwezige rode legioen tot Sergio Marchionne zelf, die persoonlijk verklaarde dat het klinken van het Italiaanse volkslied hem in geen tijden zoveel kippenvel had bezorgd.

Alles klopte in Australië. Vettel zei zich te hebben vastgebeten in Lewis Hamilton, die telkens probeerde uit te lopen gedurende ronde 10 tot 12. De Ferrari bleek daar goed toe in staat. Hamilton moest tijdens de achttiende ronde noodgedwongen kiezen voor andere banden. Daarna vormde Verstappen een serieus obstakel voor hem. De Ferrari was intussen nog prima in orde, evenals de banden en er was intussen voldoende marge ontstaan tijdens de pitstop, zij het dat het niet overhield met Verstappen en Hamilton in het kielzog. Vettel bleef echter kalm en doelgericht en de Ferrari bleek ook in bocht drie snel genoeg. Verstappen zou hoe dan ook een aanval hebben uitgevoerd, maar de rode bolide bleef ook op Soft banden degelijk rijden, met de overwinning als gevolg. De Ferrari SF70H blijkt een stuk gretiger dan z’n voorganger, waardoor Vettel Hamilton lange tijd wist op te jagen. Een genot voor de Duitse coureur, die achteraf verklaarde dat dit het resultaat is van grondige aanpassingen binnen het team. Door deze aanpassingen staat er nu een heel andere Ferrari. Hamilton moest het afleggen mede door de drukte die hij later tegenkwam misschien. Toch is vooral het feit dat de Ferrari 15 ronden lang kan aanhaken, reden dat de Scuderia in één klap competitief is, zoals afgelopen winter in Barcelona reeds bleek. Vettel wees intussen op de ingetogen houding van het hard werkende team als onderdeel van de strategie. De Scuderia zal zich weer opladen richting China zonder al te veel uitlatingen te doen tegenover de pers.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

8 reacties »

 • henk schrijft:

  Super resultaat, bereikt door de grondige aanpassingen in het team, geregisseerd door niemand anders dan ……. Sergio Marchionne persoonlijk!
  Dit is een zoete overwinning van Sergio op de Duitse Mercedes macht, geheel volgens plan van aanpak in zoals door Sergio bedacht in de zomer van 2016. Prachtig.

 • Lusso schrijft:

  FINALMENTE! Trouwens, heeft iedereen ook die mooie Quadrifoglio Verde gezien op de raceoverall van Vettel? Dat heeft ongetwijfeld de doorslag gegeven.

 • OneFiveNine schrijft:

  Mooi moment, Toto Wolff die op de tafel slaat als Vettel ‘m na zijn pitstop voor de Mercedes van Hamilton weer op de baan parkeert. Dat was genieten. Het Italiaanse volkslied heb ik al een tijd niet meer gehoord na een F1-race…

 • Rene1964 schrijft:

  Gefeliciteerd Ferrari!!! Het wordt weer leuk F1 te kijken, misschien komt Max straks Kimi vervangen, dat lijkt met het mooiste!

 • HZW schrijft:

  Het wordt helemaal niet leuk F1 kijken, het wordt nog meer een optocht zonder inhaal acties.
  Vorig jaar waren er 37 inhaalacties in Melbourne, dit jaar maar 5.
  Max gaf het al aan, als je binnen 2 sec van je voorganger komt raak je veel te veel neerwaartse druk kwijt en maakt inhalen bijna onmogelijk.

 • Di Segno schrijft:

  Wellicht ‘off topic’, maar Ik las vandaag,

  Het volgende enigszins gerelateerde artikel met F1.
  Ik zeg erbij, dat ik verder geen sites kan vinden waarin dit ook wordt besproken, dus dat het hier fake-nieuws betreft, zou ook zo maar kunnen;

  http://en.f1i.com/news/263696-alfa-romeo-set-bail-mclaren-shock-takeover.html

  Weet iemand of dit waar/onwaar is?

 • dmantione schrijft:

  Als ik naar de verschijningsdatum kijk…

 • Di Segno schrijft:

  Cazzo!

  Gewoon 2 dagen later nog intrappen…

  XD

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Ferrari , Motorsport

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties