Vettel zorgt voor optimaal vervolg voor Ferrari

Na anderhalf jaar kon zelfs de ingetogen Duitser Sebastian Vettel de emoties niet meer onder z’n helm houden. De SF70H was ook na de eerste wedstrijd van het seizoen de snelste. Vettel zag de laatste overwinning uit 2015 in Singapore, al bijna als een verre utopische herinnering. Reden waarom hij richting de pers tijdens de goede voorbereidingen, niet mee wilde speculeren over hoe sterk Ferrari dit seizoen wel niet zal zijn. Maar nu rende hij na het finishen uitgelaten richting het team. Een perfect verlopen wedstrijd bracht niet alleen de persoonlijke voldoening, maar plaatste Ferrari ook weer daar waar het volgens velen hoort te zijn; Bovenaan. Iedereen vierde in Melbourne op euforische wijze dan ook dit eerste succes. Van het altijd aanwezige rode legioen tot Sergio Marchionne zelf, die persoonlijk verklaarde dat het klinken van het Italiaanse volkslied hem in geen tijden zoveel kippenvel had bezorgd.

Alles klopte in Australië. Vettel zei zich te hebben vastgebeten in Lewis Hamilton, die telkens probeerde uit te lopen gedurende ronde 10 tot 12. De Ferrari bleek daar goed toe in staat. Hamilton moest tijdens de achttiende ronde noodgedwongen kiezen voor andere banden. Daarna vormde Verstappen een serieus obstakel voor hem. De Ferrari was intussen nog prima in orde, evenals de banden en er was intussen voldoende marge ontstaan tijdens de pitstop, zij het dat het niet overhield met Verstappen en Hamilton in het kielzog. Vettel bleef echter kalm en doelgericht en de Ferrari bleek ook in bocht drie snel genoeg. Verstappen zou hoe dan ook een aanval hebben uitgevoerd, maar de rode bolide bleef ook op Soft banden degelijk rijden, met de overwinning als gevolg. De Ferrari SF70H blijkt een stuk gretiger dan z’n voorganger, waardoor Vettel Hamilton lange tijd wist op te jagen. Een genot voor de Duitse coureur, die achteraf verklaarde dat dit het resultaat is van grondige aanpassingen binnen het team. Door deze aanpassingen staat er nu een heel andere Ferrari. Hamilton moest het afleggen mede door de drukte die hij later tegenkwam misschien. Toch is vooral het feit dat de Ferrari 15 ronden lang kan aanhaken, reden dat de Scuderia in één klap competitief is, zoals afgelopen winter in Barcelona reeds bleek. Vettel wees intussen op de ingetogen houding van het hard werkende team als onderdeel van de strategie. De Scuderia zal zich weer opladen richting China zonder al te veel uitlatingen te doen tegenover de pers.

8 gedachten over “Vettel zorgt voor optimaal vervolg voor Ferrari

 • 26 maart 2017 om 15:53
  Permalink

  Super resultaat, bereikt door de grondige aanpassingen in het team, geregisseerd door niemand anders dan ……. Sergio Marchionne persoonlijk!
  Dit is een zoete overwinning van Sergio op de Duitse Mercedes macht, geheel volgens plan van aanpak in zoals door Sergio bedacht in de zomer van 2016. Prachtig.

  Beantwoorden
 • 27 maart 2017 om 08:01
  Permalink

  FINALMENTE! Trouwens, heeft iedereen ook die mooie Quadrifoglio Verde gezien op de raceoverall van Vettel? Dat heeft ongetwijfeld de doorslag gegeven.

  Beantwoorden
 • 27 maart 2017 om 12:40
  Permalink

  Mooi moment, Toto Wolff die op de tafel slaat als Vettel ‘m na zijn pitstop voor de Mercedes van Hamilton weer op de baan parkeert. Dat was genieten. Het Italiaanse volkslied heb ik al een tijd niet meer gehoord na een F1-race…

  Beantwoorden
 • 27 maart 2017 om 15:11
  Permalink

  Gefeliciteerd Ferrari!!! Het wordt weer leuk F1 te kijken, misschien komt Max straks Kimi vervangen, dat lijkt met het mooiste!

  Beantwoorden
 • 27 maart 2017 om 19:10
  Permalink

  Het wordt helemaal niet leuk F1 kijken, het wordt nog meer een optocht zonder inhaal acties.
  Vorig jaar waren er 37 inhaalacties in Melbourne, dit jaar maar 5.
  Max gaf het al aan, als je binnen 2 sec van je voorganger komt raak je veel te veel neerwaartse druk kwijt en maakt inhalen bijna onmogelijk.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.