Ferrari test V6 in de sneeuw

In Zweden is een Ferrari in de sneeuw gespot die volgens omstanders duidelijk over een V6 beschikte. Dus er schuilt geen V8 onder deze ‘oude’ 458 Italia carrosserie die je hier ziet op foto’s van AutoGuide.com. Een paar jaar geleden werden deze ‘mules’ ook gezien, waardoor het speculeren over de komst van een Dino als nieuw instapmodel flink opwelde. Vervolgens verdwenen de testexemplaren weer tot deze werd gezien, te herkennen aan een aangebrachte luchtinlaat aan de zijkant en een andere opzet voor de einddempers.

Dat Ferrari wil uitbreiden weten we inmiddels zeker, sinds Marchionne het officieel in Genève bekendmaakte. De V6 met ruim 500 pk, die we zo goed kennen van de Giulia Quadrifoglio, is hier tot middenmotor omgetoverd. Groter nieuws zou het zijn als je op deze kiekjes duidelijk zou kunnen zien dat de 458 is aangepast voor het nieuwe platform eronder. We weten dat FCA aan een dergelijk nieuw modulair sportief platform werkt, maar zien hier geen duidelijke aanwijzingen dat die er ook onder zit. Ook Alfa Romeo en Maserati zouden van deze ondergrond, na de komst van de Dino (2019) gebruik kunnen gaan maken. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat men niet veel aan de 458 heeft hoeven zagen, omdat de maten aardig overeenkomen, of dat het motorblok eerst voor andere doeleinden aan de beurt is hier. Behalve voor de V6 Turbo, zal het platform ook voor volledig elektrische modellen kunnen worden toegepast.

3 gedachten over “Ferrari test V6 in de sneeuw

 • 23 maart 2017 om 13:40
  Permalink

  Achterschermen lijken breeder en meer naar buiten te staan en aan de achterkant bij de deur lijkt het scherm een stuk korter. Het is idd een auto uit de onderdelen bak bij Ferrari deze test mule. Zou mooi zijn als Ferrari komt met een Dino en Maserati met een nieuwe Bora en Alfa Romeo met een 6C.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 23 maart 2017 om 17:15
  Permalink

  Dit is een mule
  Bij de eerste beelden van de slelvio zagen we een fiat 500l
  We weten dus niet wat dit is?

  Beantwoorden
 • 23 maart 2017 om 20:35
  Permalink

  @hans aan mules met bestaande carrosserieën op nieuwe platforms kun je meestal goed zien dat ie is aangepast. Bij deze is dat niet echt het geval, vandaar

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.