Vive Alfa Romeo! De ‘Busso’ leeft voort in Monaco

In eerste instantie een nogal verwarrend geheel… Maar uiteindelijk toch wel lekker.

Op de voorzijde van deze GT racer zien we een ‘scudetto’ prijken waardoor je zou zweren dat men in Arese stiekem nog auto’s bouwt. De Italiaanse vlag en het Alfa Corse embleem met ‘Quadrifoglio Verde’ op de zijkant doen je zelfs barsten van nieuwsgierigheid, al lijken de Maserati MC12 koplampen wel wat vreemd waardoor je toch gaat twijfelen. Bovendien oogt het geheel toch meer Ferrari dan Alfa Romeo. In de jonge dagen van Enzo was het precies andersom. Bovenop de motorkap zie je duidelijk de tekst Monte Carlo en een grote Monegaskische tweekleur. Maar daaronder staat toch echt ‘Alfa Romeo’ geschreven. Wat is hier aan de hand?

Wat je hier ziet is een racewagen van het enige automobielembleem uit Monaco; Monte Carlo Automobile (MCA). De auto is raceklaar en zal gepresenteerd worden op de FIA Conference Week 2010 deze week in Como (17-21 mei). Het model heet ‘Quadrifuel’ en is een prototype van ingenieur Fulvio Maria Ballabio. De MCA Quadrifuel is heel groen en loopt op benzine, aardgas…waterstofgas..en bio ethanol. Vandaar de naam die een leuke woordspeling vormt voor Alfisten. Aangezien groen racen helemaal in is, kan dit proefmodelletje nogal wat beloven voor de toekomst. Er wordt zelfs gezegd dat dit merk en model een eigen competitie zal krijgen. Wij gokken in Monaco.

Maar wat is hier nu Alfa aan behalve de creatieve naamgeving? Wel, ‘cari Alfisti’ let op! Onder de kap ligt een geëvolueerde 3.0 ‘Busso’ V6 met 300 pk! Deze motor is dus nog lang niet afgeschreven blijkbaar en prima geschikt voor eenentwintigste eeuws competitieverband bovendien. Dit is weer eens stof voor een uitgebreide Alfa discussie over toen en nu…

[nggallery id=324]

2 gedachten over “Vive Alfa Romeo! De ‘Busso’ leeft voort in Monaco

  • 17 mei 2010 om 09:14
    Permalink

    Ik heb zo’n Monte Carlo al eens zien staan met de oude versie van de Busso (uit een achterwielaandrijver) tijdens de Class 1 powerboatraces in Italië. Dit was volgens mij echter een “normale brandstof gebruiker. Dezelfde auto stond er echter ook met de Lambo V12 aan boord.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.