De vooruitgang van Uconnect op Alfa Romeo Giulietta en MiTo

uconnect

Een grote verbetering op de aangepaste Alfa Romeo Giulietta en MiTo is natuurlijk de Uconnect boordcomputer die nu in beide dashboards is verwerkt. Deze wordt door de grote mondiale producent Harman geproduceerd en is in steeds meer auto’s van Fiat Group Automobiles terug te vinden.

httpvh://youtu.be/CsaSnDKb_yg

Op de Giulietta wordt naast de 5″ ook een 6,5 ” geleverd. Een iets grotere touchscreen die tijdens het rijden tevens via spraakherkenning te bedienen is. De Uconnect is voorzien van een DAB ontvanger (digitale radio) met CD-kwaliteit audio (deze schakelt bij gebrek aan signaal uitmatisch over op FM radio). Binnenkort is ook de navigatiesoftware met alle Europese wegenkaarten beschikbaar. Deze navigatie en gedetailleerde reisplanner is het ‘HERE Auto’ systeem van Nokia.

httpvh://youtu.be/fheiLl9ZjJ4

Het systeem is volop ingesteld op multimediale inbreng van buitenaf en biedt een AUX, USB en micro-SD ingang. Bluetooth zorgt voor een connectie naar de mobiele telefoon en is voorzien van 18 vooraf ingestelde sms berichten. Bij aanluiting van een iPod kan het scherm van de Uconnect gebruikt worden voor het bladeren door muziekbestanden, dat vervolgens in hoge kwaliteit kan worden afgespeeld. Via de Bluetooth kan dit draadloos. Op de navigatie kunnen belangrijke bestemmingen met spraakherkenning worden ingesteld. Deze worden eenmaal in de stad ter bevordering van de visuele herkenning in 3D weergegeven. Politiebureau’s en ziekenhuizen worden met een opvallend icoontje aangegeven.

httpvh://youtu.be/rXKNSq3QYr4

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.