Home » Alfa Romeo

Zagato gaat Alfa Romeo (weer) Giulia TZ bouwen

30 oktober 2017 19:21 3 reacties

Zagato gaat haar Centenario vieren door op basis van de Alfa Romeo Giulia de perfecte reïncarnatie te bouwen van de vroegere TZ modellen (vanaf 1963). De TZ’s waren GT’s die perfect in de sportieve traditie Alfa Romeo pasten en waren tevens creaties die Zagato pas écht op de kaart wisten te zetten. Een ultieme Milanese symbiose zullen we maar zeggen. Het Britse magazine Auto Italia weet dit als eerste te melden in de laatste editie. Andrea Zagato vertelde het blad persoonlijk dat de Giulia Quadrifoglio de ideale basis vormt voor dit ambitieuze project, waar Zagato met al z’n expertise uiteraard prima mee uit de voeten kan.

Het wordt een coupé natuurlijk die op het circuit goede sier zal maken. Dat laatste doet ons hopen dat Zagato’s nieuwe kroonjuweel niet slechts een paar keer gebouwd zal worden. Maar we hebben wel vaker op meer gehoopt… Het uiterlijk laat zich raden uiteraard; Een ‘coda tronca’ achterzijde en een lang front (met krachtige V6 biturbo onder de kap). In 2019 bestaat Zagato 100 jaar.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

  • Raraaf schrijft:

    Wat een droomcombinatie zal dat opleveren! Hopelijk inderdaad niet een “one off”, maar een briljant vormgegeven product dat je ook op de weg kan tegenkomen. De SZ wat een klasse apart, de TZ was prachtig. Hoop het komend jaar te zien ontstaan en in 2019 op de weg tegen te komen!

  • Steef schrijft:

    Dit is nieuws waar Alfist naar snakken!

  • AR 159 schrijft:

    In oplage van 100 stuks of 10x100 om toch wat aantallen te halen. Lijkt me wel geweldig. Laat maar komen. Maar 100 is te kort dan worden ze nooit betaal baar de 8C is nooit echt gedaald in ruim 10jaar tijd gaat alleen maar omhoog. De oude Giulia (junior) Zargato’s zijn er aardig wat gebouwd en zijn in prijs aan het stijgen de TZ modellen zijn nooit betaalbaar geweest voor jan modaal (1x tot 5x).

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties