Di Montezemolo: Alfa Romeo is absoluut niet te koop!

Montezemolo e Alfa

Als je het over de duvel hebt. Die andere grote leider binnen FGA die we vanochtend reeds citeerden, speelt nu in op de misselijkmakende wilde roddels rond Alfa Romeo.

President van FGA-Ferrari Luca Cordero di Montezemolo prikt die zwarte ballon nu door; “Afgezien van de belangrijke Giulietta die we zullen gaan presenteren, zullen we allemaal binnen afzienbare tijd getuige zijn van verdere grootse plannen voor Alfa Romeo die momenteel ontwikkeld worden binnen FGA.”

Vervolgens heeft de president het belang aangestipt van het feit dat FGA momenteel bezig is met een mogelijke Aziatische partner. (Mazda?) Hij maakt deze opmerking in het licht van meerdere Europese bouwers, die momenteel samenspannen met een Aziatische bouwer zoals PSA-Mitsubishi en sinds kort VW-Suzuki. Maar di Montezemolo voegt daar wel aan toe dat FGA niets ondoordachts zal doen aangezien de fusie met Chrysler al een grote stap vormt met vele mogelijkheden. Bovendien geeft de nummer 1 van Lingotto aan dat de samenwerking met Guangzhou en Tata reeds hele belangrijke ontwikkelingen vormen voor FGA in het verre oosten. JEEP is een naam dat in China een belangrijke rol gaat spelen zei de president.

Het is namens de man uit Bologna nu ook definitief, dat het gedetailleerde uitgebreide productplan voor FGA automobielen, dit voorjaar gepresenteerd zal worden. De nieuwe 300c zal als eerste het nieuwe topmodel worden binnen de groep. Daarna zullen er ook andere modellen volgen zoals middensegment modellen en MPV’s. De lancering van de 500 op de Amerikaanse continenten zal ook een belangrijk hoofdstuk vormen in de nabije toekomst van de groep.

12 gedachten over “Di Montezemolo: Alfa Romeo is absoluut niet te koop!

  • 15 december 2009 om 16:59
    Permalink

    juist zo mag ik het horen, niks geen verraad aan de duitsers!

    Beantwoorden
  • 15 december 2009 om 18:19
    Permalink

    Thats the spirit. FGA heeft zijn zaakjes goed voor elkaar. Eerst nadenken dan pas doen.

    Beantwoorden
  • 15 december 2009 om 18:24
    Permalink

    En wordt bovenstaande gemeld op pro duitse autosites (waaronder autoblog en autoweek), NEE. Schandalig noem ik dit.

    Beantwoorden
  • 15 december 2009 om 18:44
    Permalink

    Volgens Georg Kächer, een doorgaans goed ingelichte Duitse journalist (met zelden kritiek op een Alfa, valt me op) zou de 100 jaar Alfa gevierd worden niet zozeer met de Guilietta QV, maar met een Spider, die volgens Alfa-internen bovengemiddeld zou zijn. Dat zou dus wel eens die Mazda connectie kunnen zijn die hier eerder werd vernoemd.

    “No”, risponde secco prima di ricordare che il gruppo è impegnato “in un grande lavoro con Alfa Romeo. Presenteremo la nuova Alfa, la Giulietta, che sostituisce la 147 e pensiamo che vi siano inoltre opportunità molto importanti per l’Alfa”

    Dus de Guilietta vervangt de 147, maar geen woord van ontkenning of uitleg mbt het stopzetten van investeringen in ontwikkeling van het merk, en daarna nog een herhaling dat de 300C het vlaggeschip wordt.
    Ook geen vermelding dat FGA Alfa als BMW concurrent wil positioneren.

    Miata, 300C, ik kan er toch maar moeilijk vrolijk van worden.

    Beantwoorden
  • 15 december 2009 om 19:50
    Permalink

    Reginald : ik heb autoblog gevraagd dit (soortgelijk) artikel te plaatsen , wie A zegt moet ook B zeggen 🙂

    Beantwoorden
  • 15 december 2009 om 20:03
    Permalink

    GO LUCA

    ALFA ROMEO ITALIA EN NIET WOLFSBURG!!!!!

    Super nieuws ik hoop dat ze Arese niet vergeten met een mooi museo en nog wat dingen.

    Maar ik denk dat Alfa helemaal weer super gaat worden.

    Ciao

    Squadra

    Beantwoorden
  • 15 december 2009 om 20:16
    Permalink

    Dit bericht doet me goed! Laat de magie van Alfa Romeo niet doodontwikkelen.

    Beantwoorden
  • 15 december 2009 om 21:13
    Permalink

    @heidekonijn – op dit moment kan samenwerking met Mazda helemaal zo gek nog niet zijn. De mx5 is een roadster die licht en wendbaar is. Een combi die erg bij Alfa’s van weleer past. Als uit een samenwerking een Duetto komt (100 jaar) met dergelijke kenmerken… Heeeeel fijn!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.