1.4 MultiAir binnenkort in productie in Michigan

dundee

Het is definitief. De motorenfabriek in Dundee Michigan gaat de 1.4 MultiAir bouwen.

In eerste instantie is deze bestemd voor de Amerikaanse Fiat 500, die het laatste kwartaal van 2010 in Toluca Mexico in productie zal gaan. Marchionne reisde deze week af naar Auburn Hills om het officieel te maken. Deze economisch grote stap moet FGA helpen het aandeel van 20% in Chrysler te verhogen naar 35%. Momenteel wordt in het moderne complex, dat uit twee fabrieken bestaat, de 1.8, 2.0 en 2.4 ‘Worldengine’ gebouwd van Chrysler. Het bedrijf draait slechts op halve kracht.

De investering van FGA-Chrysler in deze fabriek bedraagt 179 miljoen dollar. Goed voor 573 nieuwe banen. Senator Jennifer Granholm van Michigan, UAW vakbondsleider General Holiefield en burgemeester Patrick Burtch van Dundee waren aanwezig om te tekenen. Enkele jaren geleden stemde mevrouw Granholm nog in met een plan van Daimler. Dit keer zal het het hoe dan ook de laatste keer zijn.

De 500 gaat in begin 2011 in de verkoop in noord en zuid Amerika.

2 gedachten over “1.4 MultiAir binnenkort in productie in Michigan

  • 18 december 2009 om 21:16
    Permalink

    Ze noemen de motor ook ‘FIRE’ trouwens. Omdat ik dan steeds aan de oude motor moet denken vind ik MultiAir een stuk verfrissender.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.