8C Competizione belangrijke donor voor opvolger Dodge Viper

Eigenlijk is dat het nieuws niet aangezien dit al ongeveer een jaar bekend is.

Wat wel nieuws is, is dat het project voor de opvolging van de in Amerika inmiddels legendarische Dodge Viper in volle gang is en de basis heel Italiaans is. De vierde generatie van de gespierde Amerikaanse GT, komt dit jaar enkel nog mondjesmaat als ‘Special Edition’ voordat deze daadwerkelijk uit productie zal gaan. Het mooie aan de overweldigende Alfa Romeo 8C Competizione, is dat het behalve onmiskenbare Milanese elegantie ook pure Spartaanse GT is, die men tot diep in de VS weet te waarderen. Een Dodge op dezelfde basis beschouwen zelfs de Amerikanen, die verder nog weinig met Alfa Romeo in aanraking komen momenteel, als een eer.

Afgelopen week mochten de dealers alvast de schetsfase aanschouwen tijdens de meeting in Orlando. Volgens de berichten zou de nieuwe Viper Ferrari technologie krijgen en een Amerikaanse V10 met Italiaanse MultiAir technologie en een nieuwe 9 traps-automaat. De nieuwe super Dodge is in 2012 klaar. Zou de VS blij zijn met de Italiaanse input? Die kans is groot aangezien behalve de 8C ook auto’s als de 599 GTO en GranTurismo momenteel uit Italië komen.

Een gedachte over “8C Competizione belangrijke donor voor opvolger Dodge Viper

  • 18 september 2010 om 01:24
    Permalink

    Denk dat Amerikanen best wel vergevingsgezind zijn op dat gebied. Zolang het product maar met een amerikaanse naam verkocht word. 😉 Net als met wagens van Shelby destijds.
    (daarbij had de eerste prototype-Viper al italiaanse genen dus de Viper gaat deels terug naar zijn roots)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.