Nieuwe foto’s Maserati Ghibli

Maserati-Ghibli-2013-Shanghai-Motor-Show-04

Na de eerste foto’s van gisteren van de gloednieuwe Maserati Ghibli, zijn er nu opnieuw enkele beelden vrijgekomen. De Ghibli werd laaiend enthousiast ontvangen gisteren, en het lijkt er op dat de meeste mensen hem vooral beter geproportioneerd vinden dan zijn grotere broer, de Quattroporte. Het valt niet te ontkennen dat deze Ghibli er geweldig uitziet; elegantie en sportiviteit gecombineerd in een design wat enkel van de Italianen kan afkomstig zijn. De achterkant mag er dan misschien wat neutraler uitzien, deze E-segment wagen moet dan ook een veel breder publiek gaan aanspreken dan alles wat Maserati ooit gemaakt heeft. Als er één wagen is die het merk van de drietand aan zijn doel van 50.000 wagens/jaar tegen 2015 kan helpen, is het deze wel.

Maserati-Ghibli-2013-Shanghai-Motor-Show-01

Deze nieuwe Ghibli zal, net zoals de Quattroporte, als basisversie komen met achterwielaandrijving maar zal ook beschikbaar worden als AWD Q4-versie. Met een gewicht van 1,7 ton en een koffer van 500 liter, meet hij zich alvast met de gesettelde Duitse concurrenten. Waarschijnlijk komen er drie motoren vanaf de introductie; de biturbo 3.0l V6, ontwikkeld in samenwerking met Ferrari, die een lekkere 410 pk genereert en 550 Nm koppel ter uwer beschikking stelt, een minder krachtige variant van diezelfde motor en uiteindelijk ook een biturbo 3.0l V6  diesel, ontwikkeld door VM, die rond de 270 pk zou gaan produceren. Het is de eerste keer in Maserati’s lange geschiedenis dat ze een diesel onder een van hun motorkappen lepelen. Zowel de benzine als de diesel varianten worden uiteraard gekoppeld aan de bekende achtversnellingsbak van ZF.

De kans bestaat erin dat de nieuwe 3.8l biturbo V8 van de Quattroporte ook zijn weg zal vinden naar de Ghibli, maar dit zou sowieso pas op een later moment zijn (GT S?). Hetzelfde geldt voor een hybride aandrijflijn, maar geen van beide werden al bevestigd.

Laat ons eerst gewoon genieten van deze prachtige beelden en wachten tot Maserati alle officiële statistieken naar buiten brengt. U zal ze uiteraard hier vinden zodra dit gebeurt…

[nggallery id=937]

9 gedachten over “Nieuwe foto’s Maserati Ghibli

  • 10 april 2013 om 10:34
    Permalink

    whoooww, wat is dit heerlijk om te zien. Goed dat er ook een diesel is (ook al hoop ik dat er vooral veel van die prachtige Ferrari-V6 motoren worden aangeschaft).

    Beantwoorden
  • 10 april 2013 om 11:23
    Permalink

    Ik krijg tranen in mijn ogen geweldig jongens ITALIA IS BACK WITH GREAT CARS AGAIN YESSSSSSSSSSS!!!!!!!!! 8)

    Ciao

    Squadra

    Beantwoorden
  • 10 april 2013 om 11:45
    Permalink

    Her en der wat gemopper op de achterkant (te behoudend) – totaal NIET mee eens. Foto 2 en met name foto 8 overtuigen me enorm, wat een begeerlijk mooie auto is dit!

    Beantwoorden
  • 10 april 2013 om 14:39
    Permalink

    Mooie bak, maar als deze bedoeld is voor het segment 5-A6-E, dan moet er ook een mooie station komen….Om meer kistjes Barolo mee te kunnen nemen, zeg maar 😆

    Beantwoorden
  • 10 april 2013 om 15:26
    Permalink

    @Marcos
    Nee bedankt, daar zorgt Alfa wel voor. 🙂

    Beantwoorden
  • 10 april 2013 om 23:21
    Permalink

    Ik ga eerst even kijken of ik de Jackpot in de Staatsloterij gewonnen heb en als dat zo is bestel ik er vast eentje. In het zwart.

    Beantwoorden
  • 11 april 2013 om 05:24
    Permalink

    De tweede foto in het artiekel (is foto 4) is de minste van de reeks.
    Verder een mooie wagen nu nog even wachten op de alfa versie.

    Alleen wat een misser met dat plastic kapje over het blog waren we mooie kleppendeksels gewend met mooie gegoten inlaaten in een mooi kleurtje stappen ze over op de uiterst goekoop nepperige plasic onder de kap een trant die ze met de V6 in de 159 hebben ingezet, en zeker niet moeten voortzetten. 😥 😥

    Weg met dat plasic onder de kap vergromde inlaat buizen willen we zien of gegoten versies niet een anoniem plokje met per merk een ander stuk plastic. Dit is al 1 van de reden om hem juist niet te kopen of juist wel en wat opmaat laten makken en die Italiaanen laten zien hoe het zou moeten (weten ze best alleen dit is goedkoper).

    Beantwoorden
  • 11 april 2013 om 18:38
    Permalink

    Echt een hele mooie auto. Persoonlijk vind ik deze meer in balans dan de Quattroporte, die is iets te opgerekt. Wat ik wel raar vind aan de auto op de foto’s, is dat hij zo hoog op zn poten staat. Op foto 6 en 9 is dat goed te zien. Normaal doen ze voor de foto’s juist extra sportieve uitstraling creëren en dus laag op wieltjes zetten. Volgens mij is hij nog mooier als ze dat doen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.