Home » Maserati

Nieuwe foto’s Maserati Ghibli

10 april 2013 7:29 9 reacties

Maserati-Ghibli-2013-Shanghai-Motor-Show-04

Na de eerste foto’s van gisteren van de gloednieuwe Maserati Ghibli, zijn er nu opnieuw enkele beelden vrijgekomen. De Ghibli werd laaiend enthousiast ontvangen gisteren, en het lijkt er op dat de meeste mensen hem vooral beter geproportioneerd vinden dan zijn grotere broer, de Quattroporte. Het valt niet te ontkennen dat deze Ghibli er geweldig uitziet; elegantie en sportiviteit gecombineerd in een design wat enkel van de Italianen kan afkomstig zijn. De achterkant mag er dan misschien wat neutraler uitzien, deze E-segment wagen moet dan ook een veel breder publiek gaan aanspreken dan alles wat Maserati ooit gemaakt heeft. Als er één wagen is die het merk van de drietand aan zijn doel van 50.000 wagens/jaar tegen 2015 kan helpen, is het deze wel.

Maserati-Ghibli-2013-Shanghai-Motor-Show-01

Deze nieuwe Ghibli zal, net zoals de Quattroporte, als basisversie komen met achterwielaandrijving maar zal ook beschikbaar worden als AWD Q4-versie. Met een gewicht van 1,7 ton en een koffer van 500 liter, meet hij zich alvast met de gesettelde Duitse concurrenten. Waarschijnlijk komen er drie motoren vanaf de introductie; de biturbo 3.0l V6, ontwikkeld in samenwerking met Ferrari, die een lekkere 410 pk genereert en 550 Nm koppel ter uwer beschikking stelt, een minder krachtige variant van diezelfde motor en uiteindelijk ook een biturbo 3.0l V6  diesel, ontwikkeld door VM, die rond de 270 pk zou gaan produceren. Het is de eerste keer in Maserati’s lange geschiedenis dat ze een diesel onder een van hun motorkappen lepelen. Zowel de benzine als de diesel varianten worden uiteraard gekoppeld aan de bekende achtversnellingsbak van ZF.

De kans bestaat erin dat de nieuwe 3.8l biturbo V8 van de Quattroporte ook zijn weg zal vinden naar de Ghibli, maar dit zou sowieso pas op een later moment zijn (GT S?). Hetzelfde geldt voor een hybride aandrijflijn, maar geen van beide werden al bevestigd.

Laat ons eerst gewoon genieten van deze prachtige beelden en wachten tot Maserati alle officiële statistieken naar buiten brengt. U zal ze uiteraard hier vinden zodra dit gebeurt…

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

9 reacties »

 • Raaf schrijft:

  whoooww, wat is dit heerlijk om te zien. Goed dat er ook een diesel is (ook al hoop ik dat er vooral veel van die prachtige Ferrari-V6 motoren worden aangeschaft).

 • squadra schrijft:

  Ik krijg tranen in mijn ogen geweldig jongens ITALIA IS BACK WITH GREAT CARS AGAIN YESSSSSSSSSSS!!!!!!!!! 8)

  Ciao

  Squadra

 • Hans75 schrijft:

  Heel mooi!… ben erg nieuwsgierig naar de prijs en prestaties!

 • Raaf schrijft:

  Her en der wat gemopper op de achterkant (te behoudend) -- totaal NIET mee eens. Foto 2 en met name foto 8 overtuigen me enorm, wat een begeerlijk mooie auto is dit!

 • marcopas schrijft:

  Mooie bak, maar als deze bedoeld is voor het segment 5-A6-E, dan moet er ook een mooie station komen….Om meer kistjes Barolo mee te kunnen nemen, zeg maar 😆

 • dietje91 schrijft:

  @Marcos
  Nee bedankt, daar zorgt Alfa wel voor. 🙂

 • GTeetje schrijft:

  Ik ga eerst even kijken of ik de Jackpot in de Staatsloterij gewonnen heb en als dat zo is bestel ik er vast eentje. In het zwart.

 • AR 159 schrijft:

  De tweede foto in het artiekel (is foto 4) is de minste van de reeks.
  Verder een mooie wagen nu nog even wachten op de alfa versie.

  Alleen wat een misser met dat plastic kapje over het blog waren we mooie kleppendeksels gewend met mooie gegoten inlaaten in een mooi kleurtje stappen ze over op de uiterst goekoop nepperige plasic onder de kap een trant die ze met de V6 in de 159 hebben ingezet, en zeker niet moeten voortzetten. 😥 😥

  Weg met dat plasic onder de kap vergromde inlaat buizen willen we zien of gegoten versies niet een anoniem plokje met per merk een ander stuk plastic. Dit is al 1 van de reden om hem juist niet te kopen of juist wel en wat opmaat laten makken en die Italiaanen laten zien hoe het zou moeten (weten ze best alleen dit is goedkoper).

 • Edwin schrijft:

  Echt een hele mooie auto. Persoonlijk vind ik deze meer in balans dan de Quattroporte, die is iets te opgerekt. Wat ik wel raar vind aan de auto op de foto’s, is dat hij zo hoog op zn poten staat. Op foto 6 en 9 is dat goed te zien. Normaal doen ze voor de foto’s juist extra sportieve uitstraling creëren en dus laag op wieltjes zetten. Volgens mij is hij nog mooier als ze dat doen.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Maserati

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties