Home » Abarth

Abarth 595 nu ook gifgroen en met instelbare uitlaat

4 september 2018 21:54 3 reacties

Abarth haalt de plumeau over z’n bestaande gamma en brengt behalve wat leuke nieuwe tinten en velgen ook een heel welkom nieuw snufje in de vorm van een handmatig instelbare Record Monza uitlaat. Hierdoor is de het rouwe zo typerende heerlijke geluid nu niet alleen meer beschikbaar (voorheen enkel door het op een bepaalde manier hanteren van het gaspedaal), maar is met een gesloten klep ook de uitstoot permanent lager en conform de strengere eis (Euro 6D-Temp). De nieuwe uitlaat is trouwens standaard op de Pista en de Competizione. Je stelt ‘m simpelweg in door de vertrouwde sportstand in te schakelen naast het stuur.

De 595 blijft beschikbaar als basisversie en in de uitvoeringen Pista, Turismo en Competizione. De 695 presenteert zich nog altijd in Rivale outfit in samenwerking met de iconische Italiaanse speedbootbouwer Riva. Uiteraard zijn alle versies als Cabrio beschikbaar en als gesloten hatchback. Opvallend is de nieuwe groene tint met de veelzeggende naam ‘Verde Adrenalina’, optioneel op de Competizione en de Pista. De Turismo krijgt een beduidend meer ingetogen nieuw soort grijs genaamd ‘Grigio Asfalto’ (foto onder).  De 1.4 T-Jet van de 595 is er van 145 pk tot 180 pk. Alle modellen zijn standaard uitgerust met UconnectTM 5″ boorcomputer. De Abarth 124 Spider krijgt alleen in de VS een milde update wat het uitrustingsniveau betreft. In Amerika is de schorpioen, anders dan bij ons, ter ondersteuning van het Fiat-logo.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

  • AR 159 schrijft:

    Blijft een leuk ding helemaal deze Abartjes. Het kleurtje is ook wel wat past goed bij z’n giftig ding als de x95 versies.

  • Lusso schrijft:

    Ik heb sinds eind mei een abarth 124 en elk van de ondertussen al 15.000 km is een plezier geweest. Een echte pretmachine, maar in feite ook verrassend comfortabel gezien hij ook volop wordt gebruikt voor lange afstanden (van en naar Italië). Aanrader. Ik heb spijt dat ik hem niet eerder heb gekocht.

  • Lancia4Ever schrijft:

    Geweldige keuze Lusso, werkelijk prachtig. Veel plezierige km’s toegewenst.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Abarth

Lees meer over

Volg ons

Advertenties