Abarth 695 Tributo Ferrari voor Alonso en Massa

Als je voor Ferrari racet ben je een donderse mazzelpik.

Je kunt dan namelijk ook in je privéleven met de mooiste Italiaanse auto’s rijden totdat je erbij neervalt. Maserati, Ferrari en ook Abarth. Fernando Alonso en Felipe Massa hebben nu beide de sleutel gekregen van een Abarth 695 Tributo Ferrari bij Villa Reale, een prachtig paleis in Monza. Deze ultieme gifkikkers van Abarth zijn dankzij de naamgeving natuurlijk verbonden aan de renstal van Maranello en dus is het bruggetje snel gemaakt. Een 1.4 TJet van meer dan 180 pk gekoppeld aan een gerobotiseerde transmissie Abarth Competizione zorgen ervoor dat dit de snelste Abarth 500 is. De kleurstelling in rood (Rosso Scuderia) en grijs (Grigio Corsa) van deze exemplaren voor de twee Ferrari coureurs is een geslaagde knipoog naar de F430 Scuderia. De zijspiegels en de versnellingspook zijn samen met andere details van carbon gemaakt. De 695 Tributo Ferrari is afgelopen jullie in een gelimiteerde oplage in de verkoop gegaan en heeft reeds 600 klanten mogen ontvangen. Ongeveer de helft van de orders kwam uit Italië zelf en de andere helft voornamelijk uit Groot Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Prijs; meer dan 43.000 euro.

Dit weekeinde zal de GrandPrix van Italië in Monza plaatsvinden en dus stond deze overhandiging in het teken van deze belangrijke race. Ook ging de site www.abarth695tributoferrari.com online. Op deze site kun je de A695 goed bekijken in ondermeer een filmpje, en in een configurator kun je je eigen favoriete variant samenstellen.

[nggallery id=437]

Een gedachte over “Abarth 695 Tributo Ferrari voor Alonso en Massa

  • 9 september 2010 om 23:35
    Permalink

    Ik kwam enige weken geleden een exemplaar tegen in Naarden met bijbehorende chauffeur. Een kek karretje. Tijdens het praatje bleek het een medewerker van Kroymans te zijn. En voor de liefhebber: de kleine “Ferrari” was te koop!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.