Abarth komt met unieke sportwagen in 2012!

Dus toch!

Er was zoals gezegd weinig bekend nog over de toekomst van Abarth voor de komende jaren. Dat het label een zeer belangrijk onderdeel vormt van de sportievere tak van FGA was wel duidelijk, maar hoe dat er behalve extra krachtige 500 en Punto modellen verder uit zou komen te zien leek nog strikt geheim. Vanaf vandaag is dat echter niet meer zo. Antonio Labate, verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van het merk Abarth, bevestigd nu een inmiddels oud gerucht: Abarth komt met een unieke sportwagen die niet is afgeleid van een Fiat model. Dit is nu zeker volgens de manager, dankzij het feit dat het Abarth economisch voor de wind gaat.

De sportieveling komt in 2012 op de markt en deelt de techniek niet met een merk als Lotus, zoals voorheen wel werd aangenomen. En zoals altijd brengt een dergelijk nieuwtje een leuke rekensom met zich mee. We weten namelijk inmiddels dat Alfa Romeo met een nieuwe tweezitter Spider zal komen met achterwielaandrijving. Mogelijk komt daar ook een coupĆ© variant van op de markt met de naam Junior. En laten we vooral de echte Lancia liefhebber niet vergeten… Want wie kan zich de Fulvia concept uit 2003 niet herinneren? Aangezien Lancia een belangrijkere rol op de Europese markt zal gaan spelen, kan dit een de ideale nieuwe ‘image builder’ zijn voor het in ItaliĆ« vaak geliefde en in het buitenland vooral onbekende merk. De Abarth zal een tweezitter worden met bijvoorbeeld een 1.8 motor met extra Turbo’s waardoor het aantal pk’s begint rond de 250. Wij zelf denken nog stiekem dat deze toekomstige Abarth een afneembaar of inklapbaar dakje zal krijgen recht boven het hoofd van de bestuurder.

Labate laat verder geen details los over het project waar men nu toch al geruime tijd in het diepste geheim mee bezig is.

2 gedachten over “Abarth komt met unieke sportwagen in 2012!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.