Abarth toont vast interieur van 600 Scorpionissima

Debuut in juni.

Voor de officiële presentatie van de 600e met schorpioen moeten we nog een paar maandjes wachten, maar Abarth kiest alvast voor de openbaarheid. Geen moeilijke teasers maar het complete plaatje van dit toffe paarse bommetje. Wellicht om de 75ste verjaardag uitbundiger te kunnen vieren. Nu zien we ook het interieur van de Abarth 600e, die als gelimiteerde lanceereditie de uitvoeringsnaam ‘Scorpionissima’ meekrijgt (1949 exemplaren). Het resultaat is zeer fraai en over de hoogwaardigheid van de afwerking kunnen we gerust zijn. We reden bij AutoEdizione onlangs uitvoerig met de FIAT 600e La Prima en daarvan kunnen we alvast verklappen dat we erg te spreken zijn over het oog voor detail en de kwaliteit van de materialen. Lees binnenkort onze volledige eerste indruk. De tweede elektrische Abarth zal maar liefst 240 pk hebben. Zoals je kunt zien op de afbeeldingen zet Abarth bij deze extra krachtige 600 de toevoeging +. Abarth+ zou nog weleens de aanduiding kunnen zijn van volledig elektrische modellen. Volgen er dan misschien ook nieuwe varianten die minder elektrisch zijn?

4 gedachten over “Abarth toont vast interieur van 600 Scorpionissima

 • 31 maart 2024 om 15:16
  Permalink

  Jammer dat Alfa zolang wacht met goede informatie over Milano alhoewel er wel al het nodige is uitgelekt. Hopelijk worden we op 10 april weggeblazen, maar vraag het me af.

  Beantwoorden
  • 1 april 2024 om 10:42
   Permalink

   Fraai! Nu nog 9 dagen en dan weten we hoe de Milano op de foto er uitziet. Elke nieuwe auto dus zeker een Alfa krijgt van mij pas definitief oordeel in levende lijve. Maar al te vaak is een Alfa in het echt (nóg) mooier. (Vind ik dan hè…😉)

   Beantwoorden
 • 1 april 2024 om 14:27
  Permalink

  Heb liever een wolf in schaapskleren dan zo’n opzichtig racemonster. Night Blue en heel donker groen, staalgrijs zijn meer mijn kleuren. Maar ja, dan nog de prijs ….

  Beantwoorden
  • 1 april 2024 om 19:14
   Permalink

   240 pk is het nummer dat veel Stellantis EV’s gaan krijgen.
   De Abarth 600, de Alfa Milano, de Lancia Ypsilon HF, en naar het schijnt ook de snellere Abarth 500e Competizione.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.