Alfa-baas Imparato bezoekt Cassino en presenteert managementteam

Erkenning voor de Italiaanse expertise.

Na Tavares is ook Alfa Romeo directeur Jean Philippe Imparato op uitvoerige wijze op bezoek geweest in Cassino, maar ook Pomigliano d’Arco. Dat laatste natuurlijk vanwege de aanstaande productie van de Tonale (eind dit jaar) en de geschiedenis van de van oorsprong Alfa Romeo-fabriek. Imparato zegt op de socials (zie hieronder) onder de indruk te zijn van de wijze waarop er aan Alfa Romeo’s wordt gewerkt vandaag de dag. De knowhow en passie is ongekend. Het bezoek van Imparato is een onderdeel van de strategie waarmee Stellantis Alfa Romeo weer op de kaart wil zetten de komende jaren. Een belangrijke pijler in het hogere premiumsegment van de groep samen met Lancia en DS. Mede dankzij de ontwikkelingen bij Maserati, zullen in dit segment de juiste stappen gezet kunnen worden de komende jaren. Een ander belangrijk aspect, is uiteraard het voordeel op het gebied van schaalvergroting. Hierdoor kunnen de ontwikkelingskosten drastisch worden teruggedrongen.

Passie voor het merk.

De Fransman toonde zich net zoals tijdens z’n bezoek in Arese enthousiast over de mogelijkheden. CEO Tavares zei deze week nog dat dit soort enthousiasme op veel plekken binnen het bedrijf voelbaar is momenteel. Dit gaat gepaard met geduld en een degelijke aanpak, wat op termijn de nodige vruchten af zal gaan werpen. Tegelijkertijd werden namen bekendgemaakt deze week van de mensen die leidinggeven aan de mondiale aanpak voor het zo veelzeggende merk uit Milaan.

Het Alfa Romeo managementteam:

Eindverantwoordelijke voor het product is straks Daniel Guzzafame. Hij rapporteert straks direct aan Imparato. Guzzafame werkte al in 2015 in het Marchionne’s ‘skunk team’ aan de het Giorgio platform. Arnaud Leclerc is verantwoordelijk voor Brand Strategy & Performance. Hij heeft een jarenlange carrière in de auto-industrie en kwam in 2018 bij FCA werken en sinds vorig jaar voor Alfa Romeo. Erica Ferraioli is eindeverantwoordelijk voor Alfa Romeo & Lancia Pricing. Aan haar titel zien we dat Lancia de komende jaren onder één premiumdak met Alfa zit. Ferraioli werkte vroeger voor Lamborghini en kwam in 2011 bij FCA werken. Roberta Zerbi kennen we inmiddels en zij blijft aan het roer als eindverantwoordelijke bij Alfa Romeo & Lancia Europe. Zerbi vormt de laatste schakel naar de Fransman Maxime Picat, Imparato en Napolitano. Ze heeft al een lange carrière achter de rug in de Automotive-sector en kwam in bij 2011 bij FCA werken. Larry Dominique neemt namens Alfa Romeo de leiding in Noord Amerika. Zijn carrière in deze industrie gaat ver terug en vanaf 2017 deed hij dat in de VS voor PSA. Dominique heeft veel kennis op het gebied van productontwikkeling. Massimiliano Trantini leidt Alfa Romeo tijdens de belangrijke uitdaging om te groeien op de Chinese markt. Hij schakelt met China COO van Stellantis Grégoire Olivier en Imparato. Trantini werkte al vanaf 1997 voor Fiat. Sinds 2019 was hij de eerste man bij de jv GAC FCA.

3 gedachten over “Alfa-baas Imparato bezoekt Cassino en presenteert managementteam

 • 7 maart 2021 om 19:52
  Permalink

  Mooi bericht, ik heb er vertrouwen in dat deze fusie tot nieuwe en aantrekkelijke Alfa’s leidt, ben razend benieuwd! Er wordt geïnvesteerd, Alfa avanti!

  Beantwoorden
 • 19 april 2021 om 00:09
  Permalink

  Indien het waar is, wordt Alejandro Mesonero-Romanos de nieuwe ontwerper bij Alfa Romeo.
  Alejandro Mesonero-Romanos werkte tot de zomer van 2020 bij Seat en had (mee) de hand in het ontwerp van heel wat Seat’s (Leon, Ateca, Ibiza, Arona, Tarraco. Ook van de Cupra modellen Born, Formentor en Tavascan had hij de pen vast).
  Vorige zomer is hij naar Renault vertrokken, Luca de Meo achterna (jaja, die ooit bij Alfa Romeo werkte).
  Maar nu zou Alejandro Mesonero-Romanos “weggesnoept” zijn door Jean-Philippe Imparato.
  Die laatste komt van bij PSA en was een beetje “gepikeerd” dat de Meo iemand bij Peugeot had weggekocht (Gilles Vidal).
  Nu is het dus 1-1 ….

  ’t Zijn net kleine kinderen….

  https://www.autointernationaal.nl/2021/04/dacia-ziet-nieuwe-designbaas-alweer-vertrekken/

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.