Alfa Romeo 4C Concept in Frankfurt te zien in gelikte ‘Fluid Metal’ lak

4C Frankfurt

In Frankfurt toont Alfa Romeo ons nog niet de productie versie van de 4C en ook geen Spider, maar een geweldig mooie lak op de bestaande concept met de naam ‘Fluid Metal’. Een tint waar veel Duitsers gevoelig voor zullen zijn, aangezien dit eerder een knipoog is naar het Duitse raceverleden dan de Italiaanse. Het is dan ook min of meer beloning Alfa Romeo’s beloning voor de Duitse waardering die de 4C het afgelopen voorjaar kreeg via de lezers van Auto Bild.

Alfa Romeo geeft de 4C in Frankfurt de titel “Ambassador of DNA Technology” en wil daarmee extra aandacht schenken aan deze standaard techniek, dat helemaal bij het Milanese merk past inmiddels. Opnieuw wordt benadrukt dat dit kleine scheurijzer een echte rijdersauto, dat geheel past in de traditie van het merk. Naast een zeer krachtige variant van de 1750 motor, een extreem laag gewicht van minder dan 900 kilo en een gerobotiseerde TCT-transmissie, geeft ook de DNA-techniek de beleving die je normaal gesproken alleen op zeer exclusieve sportwagens vindt. De 4C heeft een top van meer dan 250 km per uur en gaat in slechts 5 seconden naar de honderd (meer dan 200 pk met een 4 kg/pk verhouding). Kortom een model om naar uit te zien, waarvan volgend jaar de eerste productieversie gepresenteerd zal worden. Vermoedelijk in Genève.

[nggallery id=663]

 

4 gedachten over “Alfa Romeo 4C Concept in Frankfurt te zien in gelikte ‘Fluid Metal’ lak

 • 30 augustus 2011 om 12:05
  Permalink

  Een nogal druk lijnenspel, wennen doet denken aan Lotus. Gezien de spec’s een echt sportwagentje, ben benieuwd.

  Beantwoorden
 • 30 augustus 2011 om 13:08
  Permalink

  Ik ga weer negatief overkomen, maar mijn bedenking is “is dat alles dat Alfa kan presenteren”??? Een herspoten 4C? OK, we hebben de Mito Twinair, maar dat is eigenlijk ook geen groot nieuws… Ik had ondertussen toch al minstens gehoopt op een produktieversie.

  Droevig.

  Beantwoorden
 • 30 augustus 2011 om 18:29
  Permalink

  Ik vind dit voor de afwisseling steeds meer een echte Alfa te vinden en steeds minder een Lotus kloon. Ik doel dan niet op het lage gewicht of de techniek maar meer op het design. Op de één na laatste foto erg sterk te zien. Het extreme contrast en daardoor drukke lijnenspel wordt in de realiteit zeker minder en dan denk ik dat we met een heerlijk sportkarretje te maken hebben.
  Mjammie !

  Beantwoorden
 • 31 augustus 2011 om 22:16
  Permalink

  Had zelf ook wat meer vooruitgang verwacht, als alles wat ze te melden hebben over deze auto een ander lakkleurtje is dan vrees ik dat ook deze auto later dan verwacht geleverd gaat worden.
  Hoop ook dat die rare vouw over het midden van de auto niet in het uiteindelijke product terecht komt. Hou dat maar voor de Opels of andere GM producten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.