Fiat presenteert de nieuwe Panda

nieuwe Panda

Fiat toont ons alvast het belangrijkste nieuwe model in jaren, de nieuwe Fiat Panda. Zoals we al via de nodige schetsen en scoop foto’s konden vermoeden, zien we dat de auto een zeer uitgebalanceerde creatie geworden is, dat zowel schoonheid als eenvoud in zich heeft. De nieuwe Panda is ronduit mooi en dus een echt Italiaans ontwerp! Een overzichtelijk design dat ondanks dat we over een lager en economisch segment spreken, erg geraffineerd en op zeer creatieve wijze tot stand is gekomen. Je ziet aan alles, ja tot in het kleinste detail, dat men in Turijn alles uit de kast heeft gehaald om dit model de perfectie te laten benaderen. Wij vinden dat je de nieuwe Panda op geen enkele wijze een slap aftreksel van de Braziliaanse Uno kunt noemen, maar dat juist een duidelijke eigen identiteit heeft gekregen.

In Frankfurt gaan we ‘m (15-25 september) van dichtbij bewonderen, maar de bouwers uit Lingotto geven ons dus alvast wat studiemateriaal mee. De nieuwe Panda is 365 cm lang, 164 breed, 155 hoog en heeft een wielbasis van 230 cm. Het motoren-gamma begint met de 1.2 Fire met 69 pk (later ook op LPG), de 65 en 85 pk tweecilinder TwinAir (later ook op groengas met 80 pk) en de 1.3 MultiJet diesel met 75 pk (binnenkort ook als 95 pk). De nieuwe Panda is vanaf beging 2012 bij de Fiat-dealer te krijgen in heel Europa.

[nggallery id=662]

5 gedachten over “Fiat presenteert de nieuwe Panda

 • 30 augustus 2011 om 14:12
  Permalink

  Prima kar ziet er goed uit en gelukkig geen chrome 500 snor maar een zwarte on opvallende. Hoe minder bling (verchromed plastic) hoe beter.

  Beantwoorden
 • 30 augustus 2011 om 14:56
  Permalink

  Praktisch en value for money, stijlvol maar bescheiden. Dat ze dit nog uit die Braziliaanse Uno hebben gekregen.

  Beantwoorden
 • 30 augustus 2011 om 15:33
  Permalink

  Ik durf er mijn ‘money’ trouwens op in te zetten dat dit de auto van het jaar 2012 gaat worden. Bye bye Up. 😛

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.