Alfa Romeo: Giro del Centenario

Nog even…

En dan barst het feest ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Alfa Romeo in Milaan definitief los. Duizenden ‘Alfisti’ uit de hele wereld zullen een grootschalige ontmoeting houden waar de hele autowereld versteld van zal staan. Het resultaat van 100 jaar passionele Italiaanse automobiel historie van Milanese oorsprong. Een feest waar wij als AutoEdizione midden in willen staan van begin tot eind, zodat onze dagelijkse lezers (jullie!) het zeer intens meemaken. En als we zoiets stellen dan menen we het ook, want onze ronde van het Centenario zit vol bijzondere momenten ter ere van de ‘Biscione’.

Om dit Centenario ook via onze site van dichtbij te kunnen beleven maken we namelijk een Alfa Romeo reis met een hele hoop Alfa Romeo hoogtepunten. Zo beginnen we direct al goed met een allereerste rij-impressie van de nieuwe Giulietta. De nieuwe Alfa Romeo waar we je tot nu toe altijd van op de hoogte hebben gehouden. We nodigen jullie binnenkort vanaf onze site ook uit om de Giulietta zelf te komen bekijken bij de Alfa dealer. We vertrekken dan zelf voor onze “Giro del Centenario” richting het zuiden met een prachtige Alfa Romeo 159 Sportwagon Centenario editie met 200 pk 1750 TBi motor.    

We rijden dan naar het spectaculaire Spa Italia evenement in het groenste deel van België, dat natuurlijk ook in het teken staat van het eeuwfeest. Ook daar kun je ons dus ontmoeten in het eerste weekeinde van 19-20 juni. Vervolgens rijden we met een hoop Alfa Romeo bezitters (SCARB) richting de Alpen en ben je dankzij de nodige updates getuige via een indrukwekkend reisverslag. Vanaf de Mediterraanse zijde volgen we het Centenario programma in Italië die je niet zult willen missen. Vervolgens reizen we terug en brengt eenmaal in Nederland een MiTo Centenario ons naar onze eindbestemming van onze ‘Giro’; Italia a Zandvoort. Daar kun je ons wederom ontmoeten voor een nadere kennismaking met AutoEdizione. Je favoriete Italiaans autonieuwsbron.

Dai, andiamo! (Vooruit, we gaan!)

4 gedachten over “Alfa Romeo: Giro del Centenario

 • 4 juni 2010 om 07:58
  Permalink

  Ik zal er ook zijn. Verheug me er al weken op.
  Heb me aangemeld met m’n gele spider, duits kenteken: HS-AR-916

  Ciao a tutti !

  Beantwoorden
 • 4 juni 2010 om 12:20
  Permalink

  Ik zal aanwezig zijn op zowel Spa-Italia (20 juni) als op het Centenario evenement in Milaan (26-27 juni) 🙂

  Beantwoorden
 • 4 juni 2010 om 13:13
  Permalink

  Ik had al besloten het gebeuren in Italia aan me voorbij te laten gaan. Zoals ik ergens vermeld heb had ik geen zin om een feestje te vieren op het graf van Arese.

  Sta nog in dubio of ik Spa Italia zal gaan bezoeken waar ik al vele malen geweest ben of Eifelrennen op de Ring met ook een ode aan 100 jaar Alfa Romeo.

  Ben wel aanwezig op Italia a Zandvoort omdat juist die mix met andere merken als Alfa Romeo altijd heel leuk is net zoals op Spa Italia.

  Beantwoorden
 • 13 juni 2010 om 21:05
  Permalink

  Kom in ieder geval naar Spa, in iedergeval zijn er al 450 Alfisti
  ingeschreven voor de Grande Parade.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.