Alfa Romeo Giulia als Veloce versie gespot

veloce1

De Alfa Romeo Giulia is zoals we weten een uitermate belangrijke model voor het merk de komende jaren. Daarom zullen ook diverse nieuwe versies op de markt ge├»ntroduceerd worden en blijft het niet bij de Quadrifoglio en de gebruikelijke basismodellen als diesel en benzine. Zo volgt waarschijnlijk binnen nu en een half jaar ook de Veloce. Een topmodel onder de Quadrifoglio die net als zijn ruim 500 pk sterke broer direct te herkennen zal zijn. Inmiddels is de Giulia Veloce gespot tijdens een testfase en zien we dat inderdaad de bumperpartij speciaal voor deze versie is hertekend. Geen simpel kopieer en plak werk van het ontwerp voor de Giulia met klaverblaadje, maar een nieuw design.

veloce2

De Giulia Veloce is opnieuw een technisch hoogstandje van Alfa Romeo, waarbij vermoedelijk tevens voor het eerst de reeds aangekondigde hybride techniek om de hoek komt kijken. Het gaat hierbij volgens insiders om het 2.0 liter turbo benzineblok plus extra batterij van 48 Volt, dat vervolgens ook gekoppeld is aan die van 12 Volt en gecombineerd goed is voor dik 350 pk. Uiteraard zal de look van de Veloce ook los als pakket verkrijgbaar worden op basismodellen, zoals nu bij de Giulietta reeds het geval is. Uiteraard zal de Veloce in basis ook als 2.0 benzine en 2.2 diesel met respectievelijk 280 en 210 pk. De diesel standaard met Q4 vierwielaandrijving. Of het model dat hier vast is gelegd, enkel optisch onderscheidend is, is niet bekend. Hoe dan ook, Alfa Romeo zal in dit veeleisende segment tot in perfectie zorgen voor een goed aanbod. Inmiddels zijn ook de eerste rechts-gestuurde testexemplaren gesignaleerd voor onder andere de Britse, Japanse, Zuid-Afrikaanse en Australische markt.

6 gedachten over “Alfa Romeo Giulia als Veloce versie gespot

 • 22 augustus 2016 om 14:23
  Permalink

  Snap de uitleg eerlijk gezegd niet helemaal. Een benzineblok met batterij gekoppeld aan ??

  Beantwoorden
 • 22 augustus 2016 om 16:57
  Permalink

  Ik vind Veloce een beetje een slappe naam ik heb liever Alfa Giulia TI of zo, maar 350PK is wel heel erg lekker.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 22 augustus 2016 om 18:01
  Permalink

  AFAIK that is Veloce Pack on a picture. That’s just a visual package.

  350 HP Veloce is for US market and it will have Q4. Here in Europe you will be able to buy a Giulia Veloce with 280 gasoline or 210 diesel ponies. 210 diesel is always with Q4.

  Beantwoorden
 • 23 augustus 2016 om 08:49
  Permalink

  Het klopt wat N;N; schrijft. De Veloceversies bestaan uit de 280pk versie van de benzine en de 210pk versie van de diesel. Dat was al van het begin zo bekend. De lanceerdatum was trouwens september/oktober – ik gok dus op het salon van Parijs.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.