Home » Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia auto van het jaar volgens Motor Trend

28 november 2017 21:45 11 reacties

Het Amerikaanse magazine Motor Trend houdt jaarlijks een van de belangrijkste automobielverkiezingen in de VS en roept de Alfa Romeo uit tot onbetwiste winnaar. Volgens de jury vormt de Alfa een technisch hoogstandje dat leidt tot het herstel van oude waarden waar elke autoliefhebber vandaag de dag naar terug zou moeten hunkeren, namelijk ultiem rijgenot. In Amerika is het rijden van lange afstanden (ondanks dat het een traditie is) bijna een straf geworden vandaag de dag, maar de Giulia maakt daar resoluut een einde aan en doet dat zelfs met veel meer overtuiging dan een rivaal als BMW. De Giulia is gewoon steengoed en daar is geen speld tussen te krijgen, vandaar de Amerikaanse erkenning “2018 Motor Trend Car of the Year”.

Voor de gelegenheid wordt nationale autoheld Henry Ford ook nog even geciteerd door Motor Trend; “When I see an Alfa Romeo go by, I tip my hat.” Volgens de jury is er in deze klasse nog nooit een auto geweest die net zo goed stuurt en aanvoelt. In Europa is de Stelvio momenteel nog in de race voor Auto van het jaar 2018.

Reid Bigland als chef Alfa Romeo op bezoek bij de redactie van Motor Trend Hij noemt het een geweldige erkenning voor het verzetten van heel veel werk.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

11 reacties »

 • niccolo schrijft:

  mooie opsteker!

 • Hoekree schrijft:

  Toppie toch

 • Ludo schrijft:

  Op de website van Motor Trend vind je een bijzondere test met 9 wagers. BMW 3 verovert plek 7. Audi A4 plek 2 en Alfa Romeo Giulia 2.0 is absolute nr 1.

 • Alfa-073 schrijft:

  Als Alfa romeo Espana het niet verziekt had was de Guilia ook hier auto van het jaar geweest….

 • Rene1964 schrijft:

  In de VS kent men het verschijnsel Duitse 3 niet, men kijkt gewoon zonder vooroordelen naar de Giulia, en dan is het bingo. 1ste plek!

 • Rene1964 schrijft:

  Ik kan deze even niet laten, gisteren 27/11 ’s morgens twee grijze Giulia’s met verschillend kenteken gezien en ’s avond op de terugweg een witte en een rode op de terugweg Utrecht-Den Haag, vanavond 28/11 kwam mij een zilveren Giulia voorbij…………..5 in totaal in twee dagen, vorige week een Stelvio die mij voorbij kwam. Ik zeg dus niet dat ze niet verkocht worden, het heeft tijd nodig..komt goed!

 • Lancia4Ever schrijft:

  Net eentje in het donker herkend! Wat een mooi stel koplampen, zoveel agressiever dan BMW of Audi 😀

 • Squadra schrijft:

  Lancia4Ever,

  Gisteren stond ik uren in de file op de A2 tunnels bij Maarssen weer dicht. Maar het leed was te overzien naast me stond een heer in een mooie Lancia Thesis die auto word gewoon niet oud uren naar die led achterlichten zitten kijken en de lijnen van de Lancia bizar mooie auto blijft het toch. Maar ik zie ook steeds meer de Giulia in het straat beeld en ik ken een klein dorpje waar ze heel veel FIAT hebben 🙂

  Ciao

  Squadra

 • AR 159 schrijft:

  “zoveel agressiever dan BMW of Audi” Maar zo veel vriendelijker dan de de 159 dat blijft de sterkste neus van een productie auto alleen de concept Brera is de bruutste. Nu doet Bugatti Alfa na met de SZ/RZ/159 stijl units. Ook de achterlichten zijn fraai maar de 159/Giulietta waren/zijn krachtiger meer onderscheidend. Maarja beter te pruimen door de Amerikanen die wat conservatiever zijn. Dat zie je in de hele stijl de 156/159 onderscheidden zich meer van de massa de Giulia zit toch wat meer naar de save side.

  Het zijn wel mooie wagens de mooiste nieuw verkrijgbaar in het segment. Wat lijnen betreft is de 156 het sterks met de duidelijke lijnen van uit het scudetto de autorond zijn tijdloos. Alleen de 159 is met zijn breed uitgeklopte schouderpartijen en prangende booskijkers die verscholen liggen als ogen in oogkassen en dan met die voetganger onvriendelijke botte motorkap er overheen hangen geweldig jammer voor die paar punten minder in de euro NCAP maar het was geniaal bovendien bleven ze wonderbaarlijk goed schoon ik had er bijna nooit vliegen op die er afgepoetst moesten worden. Was ook vast niet goed voor de cw waarde 🙂

 • henk schrijft:

  Mooie opsteker voor de op 1 na mooiste autoneus ooit. De eerste plaats is voor de Stelvio en die is in de USA (net geïntroduceerd) de Giulia al voorbij in verkoop.

 • henk schrijft:

  Sorry, iets te voorbarig, bijna voorbij in de USA verkoop. Gaat zonder twijfel binnenkort gebeuren.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties