Alfa Romeo Giulia TI Super trotseert kou tijdens ‘Winter Marathon’

giulia ti

Vanaf aanstaande vrijdag tot zondag, zal op de winterse hoogte van Madonna di Campiglio een bijzondere Alfa Romeo te gast zijn, namelijk de Giulia TI Super. Tijdens de 25ste editie van de ‘Winter Marathon’ neemt het team Alfa Romeo Automobilismo Storico deel met deze bijzondere sportieve sedan uit 1963. Een voorbode voor een nieuwe sedan met dezelfde kenmerken en naam?

Wie weet, maar intussen is tijdens deze meeting voor historische auto’s deze zeldzame Giulia te gast. Dat oude Italiaanse auto’s ook de kou kunnen trotseren, bewijst het feit dat de Winter Marathon inmiddels qua cijfers is uitgegroeid tot het derde evenement van ItaliĆ« na de Mille Miglia en de Gran Premio Nuvolari.

masoero giulia

De Giulia TI Super is voor de gelegenheid speciaal uitgerust, om tegen de omstandigheden in de bergen van noordoost ItaliĆ« te kunnen. Het is een van de 501 exemplaren die ooit in deze uitvoering zijn gebouwd. De meeste hadden ook de kleur van dit model, namelijk ‘Biancospino’ wit. Deze versie van de al sportieve Giulia, was als het ware ‘ready-to-race’, oftewel geschikt voor wedstrijdverband op de weg. De TI Super heeft daarom bijgedragen aan het sportieve imago van de naam Giulia. Het won ook de ‘Tour de France Auto’ met Masoero en Maurin in 1963. De Giulia was 50 jaar geleden daardoor feitelijk een ‘benchmark’ in z’n segment. Zal dat ooit weer mogelijk zijn met de aloude slogan ‘disegnata dal vento’ (ontworpen door de wind) ter ondersteuning?

Een gedachte over “Alfa Romeo Giulia TI Super trotseert kou tijdens ‘Winter Marathon’

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.