Alfa Romeo Giulietta QV Rosso Competizione [“Limited Edition”]

Dit is volgens ons de lekkerste Giulietta die je kunt bedenken en zo te zien staat ie inmiddels bij een dealer buiten Italië.

Dat bewijzen deze plaatjes die geschoten zijn bij een of andere dealer aan de bovenkant van de Alpen. Deze QV in Competizione rood heeft de officiële badge Limited Edition meegekregen. Volgens sommigen komen er maar een stuk of 300 van op de markt wat niet helemaal waar is, want de speciale lak is gewoon te bestellen voor je Giulietta Quadrifoglio Verde via je dealer voor zo’n 1950,- euro extra. In totaal is de Giulietta dus in drie kleuren rood te bestellen. Het is dezelfde uitvoering die tijdens de presentatie van de Giulietta QV op Balocco dit voorjaar te zien was. De lak wordt met de hand gespoten en vergt dus wat meer werk. Wij zagen er al een van dichtbij in Spa Francorchamps tijdens het begin van onze Giro del Centenario op het Spa Italia evenement. Oogverblindend mooi.

Het mysterie zit ‘m voor ons echter nog een beetje in die ‘badges’. Want als liefhebber lijkt het dat je er als de kippen bij moet zijn om er nog een te kunnen bemachtigen. Op papier is dat niet waar. De QV in Rosso Competizione is te bestellen en na een belletje met de importeur kregen we daar ook een bevestigend antwoord op. Maar deze heet dan geen ‘Limited Edition’. Mogelijk gaat het om een aantal dat reeds is gebouwd en nu met deze titel onder enkele dealers wordt verdeeld.

Met andere woorden; uiteindelijk zit het ‘m enkel in de badges op de middenconsole en de beide dorpels. Of er ook een verschil is in prijs tussen een QV Competizione Rosso mét of zonder badges, wagen we te betwijfelen. Het is in ieder geval niet duidelijk waar en wanneer je de Limited Edition kunt krijgen… Dat is wel heel erg gelimiteerd. Wel leuk dat de badge met de naam van de kleur erg lijkt op die in een 8C Competizione.

[nggallery id=422]

9 gedachten over “Alfa Romeo Giulietta QV Rosso Competizione [“Limited Edition”]

 • 27 augustus 2010 om 12:08
  Permalink

  Que bella machina! en ik zei nog tegen mijn vrouw…een serre of een nieuwe auto?..!@#!@$%…als ze deze fotos ziet dan heeft ze zeker spijt. ik helemaal dat ik haar die keus liet.

  Beantwoorden
 • 27 augustus 2010 om 12:33
  Permalink

  Deze kleur is dus niet te bestellen op de 1.6JTDm, 2.0JTDm of 1.4 Multiair?

  Beantwoorden
 • 27 augustus 2010 om 15:50
  Permalink

  Heb een offerte liggen voor deze uitvoering van de Alfa dealer Jungkeit in Stolberg, vlak bij Aken.

  De auto kost tutti completti 38k en centen. Let wel, dat is de Duitse consumentenprijs.
  Het verhaal was dat deze serie inderdaad al volledig gefabriceerd is, op de velgen na. Daar was e.o.a. leverprobleem mee. Als de velgen arriveren (vermoeddelijk meteen na de fabriekssluiting in Augustus)zijn de auto’s per direkt leverbaar.

  Mocht deze serie zijn uitverkocht, dan is het idd geen probleem om een Giulietta in exact dezelfde configuratie te bestellen. Je mist dan dus alleen de ‘limited’ badges.

  Ik heb inmiddels om 2 redenen van de koop afgezien; a) mijn vrouw vindt ‘m als vervanging van haar Fiat 500 te groot en b) mijn ervaring in de automobiele prototypebouw zegt mij dat dit hoogstwaarschijnlijk voorserie auto’s zijn die gebouwd zijn om de productielijncapaciteit te testen. Dit wil niet impliciet zeggen dat er wat mis mee is, maar aangezien in zo’n run de taktsnelheid bepaald wordt, kan ik me voorstellen dat snelheid boven qualiteit gegaan is.

  Als alternatief hebben we een Abarth 500C esseesse besteld (komt in W38 / W39) en de rest van het geld is gereserveerd voor de nieuwe Alfa Spider die dan de vervanger van mijn huidige Spider V6 wordt.

  Wellicht tot zondag op het Spettacolo!

  Beantwoorden
 • 27 augustus 2010 om 17:51
  Permalink

  @ TweetyV6
  Recentelijk ook een weekend in de 500C Abarth gereden. Wat een heerlijk scheurmonstertje zeg! Men kon ons toen niet vertellen of de essesse kit te verkrijgen was op de C, maar dit is dus begrijp ik uit jouw post wel het geval. De standaard versie (140pk) is al lekker, de esseesse moet helemaal lekker zijn! Bofkont!

  Beantwoorden
 • 27 augustus 2010 om 19:02
  Permalink

  Bedankt voor de bevestiging Tweety.
  @Bart: de Comp. kleur is op elk model leverbaar. Zelfs op een 1.6 JTDm2 zonder sportpack bij wijze van spreken.

  Beantwoorden
 • 27 augustus 2010 om 20:47
  Permalink

  Was wel heel mooi geweest als ze hier donkerdere achterlichten in zouden zetten.

  Beantwoorden
 • 27 augustus 2010 om 23:27
  Permalink

  Dit is inderdaad een apart exemplaar deze QV met limited edition batch.
  Hij zwerft al enige tijd rond op de diverse auto-advertenties sites. Een Italiaanse dealer adverteerde er al mee voordat er uberhaupt QV’s werden uitgeleverd. Ik vermoed dan ook dat het een demo of preproductie auto is. Een beeld van het stuur kan daar waarschijnlijk uitsluitsel over geven.

  Beantwoorden
 • 29 augustus 2010 om 13:14
  Permalink

  Inmiddels vernomen dat zelfs deze rosso competizione een andere tint is dan die je gewoon kunt bestellen. Meer dan alleen een badge dus 😉

  Beantwoorden
 • 7 september 2010 om 00:37
  Permalink

  Hi,

  there were 300 cars painted in competizione rosso limited edition for italy and 100 cars for the german market….they were sold out in three weeks….and i can tell you..live it even looks more beautiful than on the pictures.. ……:-)))))

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.