Alfa Romeo Giulietta scoorde ook in maart goede verkoopcijfers

Giulietta verkoop

We staan er regelmatig even bij stil, want het is interessant om te zien hoe Alfa Romeo met één model al op koers ligt om als merk weer een rol van betekenis te kunnen gaan spelen binnen de Fiat groep. Vorige maand stegen de verkopen, die zich voorlopig nog tot Europa beperken, al met bijna 42%. Na de derde maand noteert het merk op ons continent zelfs een toename van 66,35% over de eerste drie maanden ten opzichte van 2010. Ook in Groot Brittannië (+66,3%) verkoopt het merk steeds meer, evenals in het moeilijke Duitsland (+153,7%). Het is duidelijk dat het aanbod van de ijzersterke Giulietta hier alles mee te maken heeft.

Sinds de toevoeging van de 2.0 JTDm met 140 pk vorig jaar in Parijs, is de belangstelling alleen maar toegenomen. Van de Giulietta zijn vanaf begin dit jaar al meer dan 23.000 exemplaren verkocht. De totale target van rond de 100.000 tegen eind dit jaar is daarom behoorlijk realistisch, aangezien de drukste verkoopmaanden nog moeten komen en de marktcondities vanaf deze zomer ook nog eens zullen verbeteren. De komende tijd zal Alfa Romeo bovendien ook nog de Mexicaanse markt betreden, wat de resultaten alleen maar ten goede zal komen (alle kleine beetjes helpen). Vanaf volgend jaar zal de Giulietta het echter moeilijker krijgen wanneer de Audi en BMW in dit segment met nieuwe producten zullen komen. Het is voor het merk uit Milaan dus zaak om stevig door te pakken met nieuwe producten en de betreding van de Noord Amerikaanse markt.

 

10 gedachten over “Alfa Romeo Giulietta scoorde ook in maart goede verkoopcijfers

 • 7 april 2011 om 16:57
  Permalink

  Wat doet Alfa Romeo in Aantallen momenteel.

  Die percentage is leuk maar als je niks verkoopt en je doet er ineens drie dan heb je ook een mega stijging.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 7 april 2011 om 18:51
  Permalink

  Je kunt het ook omdraaien; 23.000 stuks in drie maanden is een mega-aantal voor zo’n ‘klein’ merk.

  Beantwoorden
 • 7 april 2011 om 19:04
  Permalink

  Snel (volgend jaar) doorpakken met een giardinetta en een coupé het jaar erop.

  Beantwoorden
 • 7 april 2011 om 19:48
  Permalink

  Ik zag vanmiddag op de snelweg nog twee Giulietta’s direct achter elkaar. Elke dag zie ik er wel wat rondrijden, zelfs de locale juwelier heeft er één. Ik heb volgens mij meer Giulietta’s dan nieuwe Astra’s rond zien rijden.

  De Giulietta komt gewoon goed uit de tests en is bovendien de veiligste en best sturende auto uit zijn klasse. Tel daar het zuinige verbruik en uiterlijk op en je hebt een verkooptopper.

  En nu moet Alfa Romeo doorgaan met nieuwe modellen op de markt te zetten. Daar zijn ze, als je de geruchten leest, mee bezig. Heb vertrouwen het komt wel goed. 2012 is een jaar om naar uit te kijken.

  Beantwoorden
 • 7 april 2011 om 22:58
  Permalink

  Ik ben alleen maar blij hoor ik wens Alfa Romeo een hele mooie toekomst toe maar AUB doe dan ook wat aan Arese des noods een nieuwe Museum ook Torino kon het dus Milano ook.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 8 april 2011 om 07:36
  Permalink

  Hopelijk vallen ze nu weer niet stil zoals altijd. Om op te kunnen blijven boksen tegen de Duitsers is een topversie absoluut noodzakelijk (GTA), alsook een constante vernieuwing met nieuwe versies.

  Kan je voorstellen wat de verkoopcijfers zouden zijn als er ook een Giulia is. En een Mito vijfdeurs en een 169 (hopelijk). En een spider!

  Beantwoorden
 • 8 april 2011 om 12:12
  Permalink

  Ook in Frankrijk een hele goede maand Maart voor Alfa Romeo!

  Beantwoorden
 • 8 april 2011 om 13:07
  Permalink

  @Lusso: Ik denk dat Fiat van hun fouten heeft geleerd en dat dit hun niet weer overkomt. Destijds hadden ze ook minder geld (periode 2004-2005 volgens mij), nu staat Fiat er veel beter voor.

  Beantwoorden
 • 8 april 2011 om 13:56
  Permalink

  Het moest er potverdorie nog aan mankeren!
  Met een nieuw model niet +zoveel procent meer verkopen als
  dezelfde periode vorig jaar. (na jaar op jaar min zoveel procent).
  Had nog beter gekund als de 159 eind vorig jaar een aantrekkelijker motorenaanbod had gekregen zoas een gedowntunede 1750 TBi met 120 kW en een fantsoenlijke automaat (Q-tronic i.p.v. de hakerige selespeed)eraan gekoppeld.
  Ook het ontbreken van een automaat op de 2.0 JTDm vind ik zonde.

  Hopelijk komt de Giulia niet eind 2012 maar al in het voorjaar.

  Beantwoorden
 • 10 april 2011 om 00:37
  Permalink

  Ik zag er vandaag op de snelweg “gewoon” weer 3 rijden hoor. Wat een heerlijk moment als je in je 11 jaar oude Lybra met 140 over de A50 zoeft tussen Arnhem en Zwolle en je wordt met 150 ingehaald door een witte Guilietta terwijl al die 13 in een dozijn Germanen voortsukkelen met 120. De Giulietta is een hit. Vast zien te houden en uitbreiden met goede nieuwe modellen en de Mito ECO.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.