Marchionne verwacht beter resultaat voor Chrysler dan voor Fiat

Marchionne Chrysler winst

Sergio Marchionne verwacht dat het bedrijfsresultaat van Chrysler, dit jaar nog boven dat van Fiat uit zal stijgen, dankzij de sterk opgaande lijn die momenteel in de VS gaande is. De achterliggende gedachte van deze mededeling die de CEO vanaf de Alma Graduate School te Bologna deed? “Een bedrijf kan door pure wilskracht en mentaliteitsverandering uit de as herrijzen.”

Marchionne ontkent overigens dat Fiat nog voor 2012 al een meerderheid van 51% in Chrysler zal hebben; “Ik verwacht dat we de komende 30 tot 60 dagen naar de 30% kunnen en dat voor het einde van het jaar naar 35% kunnen.” De CEO gaf aan dat voor die laatste stap Fiat-Chrysler aan de eis zal voldoen, van het in markt zetten van een auto die maximaal 40 mijl per ‘gallon’ kan rijden. Wat de laatste 16% betreft, zegt Marchionne dus dat er niet op de feiten vooruit moet worden gelopen, omdat het hier vooral om de belangen van de ‘Trust’ gaat.

 

 

3 gedachten over “Marchionne verwacht beter resultaat voor Chrysler dan voor Fiat

 • 8 april 2011 om 07:30
  Permalink

  Tja, dat Chrysler/Dodge kan rekenen op een volledig vernieuwd gamma zal ook wel meespelen. Daar kunnen we hier (voorlopig) nog maar van dromen. Maar we zien deze redenering nu al: de Giulietta loopt als een trein gewoon omdat die splinternieuw is. Moest FGA hier in Europa nog enkele andere nieuwe modellen hebben, zouden de verkoopcijfers niet zo in mekaar zijn gestuikt.

  Beantwoorden
 • 8 april 2011 om 09:01
  Permalink

  UHH nieuwe modelen in de USA vooral oude modellen met een facelift nieuw gemaakt een slimme truc die FIAT wel vaker deed. Ook bij Alfa Romeo begin jaren 90.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 8 april 2011 om 10:44
  Permalink

  @Squadra: Vergeet niet dat ze technisch (onderstel, motoren) en qua interieur compleet zijn aangepakt. In de VS worden ze daarom ook als nieuwe auto’s ontvangen en zijn de verkopen de lucht in geschoten. Knap want niemand wilde een dollar geven voor een Sebring, terwijl de 200 nu niet is aan te slepen. Knap staaltje Fine-tuning dus.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.