Alfa Romeo kan Amerikaanse vraag 4C niet aan

4c usa1

De Amerikaanse marktcondities zijn een stuk minder bedompt dan de Europese en dat hebben ze bij Alfa Romeo ook gemerkt. Hoewel er nog geen cijfers over de exacte vraag zijn, is inmiddels bekend dat het aantal orders in rap tempo op is gelopen en nu een logistiek probleempje dreigt te worden. Terwijl het aantal in Amerika geleverde 4C’s stilaan richting de 100 gaat, moet het aantal bestellingen al vele malen hoger liggen.

FCA heeft daarom de orderoptie voorlopig stopgezet. Zelfs mensen die boter bij de vis willen doen maken nu geen kans meer, aldus CEO Reid Bigland van Alfa Romeo North America. De aantrekkingskracht van het merk Alfa Romeo, behoeft in de VS dus geen enkele uitleg, wat alleen maar goed nieuws is aangezien het Milanese merk een reeks modellen op deze markt wil introduceren de komende jaren.

4 gedachten over “Alfa Romeo kan Amerikaanse vraag 4C niet aan

 • 3 december 2014 om 09:49
  Permalink

  Nou zet voorlopig de Giulietta’s ook mar in de USA folder dan kunnen ze die vast koppen ipv golfjes en a3tjes. Kan de kachel roken.

  Tja in Modena hebben ze het dus rustig maar kunnen ze niet voldoen aan de vraag naar de 4C. Je zou zeggen overcapaciteit genoeg in de Italiaanse fabrieken. Maarja het hekelen punt is natuurlijk wat de 4C zij unieke verkoop argument is. En dat is dat ze niet de capaciteit hebben om even meer carbon fiber monocoque’s te maken

  Beantwoorden
 • 3 december 2014 om 15:51
  Permalink

  Ik vind gedeeltelijk goed nieuws:

  Fijn om te zien dat AR en met name de 4C leeft!
  Maar het tekort schieten en het niet kunnen voldoen aan de vraag, kon nog wel eens averechts gaan werken, in elk geval kun je dat NU niet maken, nu het vertrouwen in een wederopstanding van AR zo laag is.
  Ik zou het niet als excuus aanvaarden als zijnde Sergio Marchionne, je regelt de monocques maar!

  Beantwoorden
 • 3 december 2014 om 19:00
  Permalink

  Het is wachten op de nieuwe vezelfabriek van Ten Cate denk ik, daarna kan de produktie opgevoerd worden.

  Misschien is Ten Cate trouwen ook wel een leuk onderwerp voor Autoedizione om eens een reportage aan te wijden? Het belangrijkste ingrediƫnt van de 4C zit bij wijze van spreke naast de deur, dus als Nederlandse website zou je daar iets mee kunnen doen.

  Beantwoorden
 • 5 december 2014 om 08:26
  Permalink

  Alfa kon de vraag in Europa al niet aan en heeft heel wat kwaad bloed gezet bij dealers en kopers die geen auto krijgen. Een vriend van mij heeft heel lang geleden een order geplaatst. Na een paar keer uitstel kreeg hij uiteindelijk een datum van levering. Daarna een bericht dat het toch niet ging en dat hij beter een spider kon bestellen (zonder enige info over de prijs). Een maand later kreeg hij dan plots een bericht dat hij zijn auto mocht komen ophalen. Bij ophaling blijkt het toch niet helemaal de versie te zijn die hij besteld heeft.
  Dit is knoeiwerk.

  Als het nu in de VS ook zo foutloopt dan heeft Alfa zijn entree al gemist.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.