Alfa Romeo MiTo neemt wraak op Annozero

annozero

De slechte publiciteit voor de Alfa Romeo MiTo in december vorig jaar tijdens de populaire talkshow Annozero krijgt een vervolg. De gerechtelijke experts uit Turijn hebben de schade berekend naar aanleiding van de slechte publiciteit die destijds werd getoond: 1,75 miljoen euro. Weliswaar ver onder de twintig miljoen die werd gevraagd door Marchionne en kornuiten, maar het is uiteindelijk aan de rechter om het bedrag te bepalen.

Het betrof een rijtest tussen een Alfa Romeo MiTo, een Citroen DS3 en een Mini Cooper S op het circuit van Vairano in samenwerking met TopGear. Volgens Fiat zouden de slechte weersomstandigheden en de eenzijdige beoordeling  ongeldig hebben geresulteerd in een negatief beeld van de auto. Direct na de uitzending nam Fiat al gerechtelijke stappen om haar gram te halen voor deze “pseudo-rijtest die ernstige schade heeft aangebracht aan het beeld en het goede karakter van het merk Alfa Romeo en zijn producten.”  

Eerder dat jaar is al een dergelijke rijtest uitgevoerd tussen de drie auto’s door Quattroruote (niet geheel onbelangrijk: onderdeel van uitgeverij Domus en tevens eigenaar van hetzelfde circuit).Volgens Fiat is het “ongelofelijk dat de hierbij gepubliceerde data van de resultaten op het gebied van techniek, veiligheid en comfort niet werden genoemd.” Het ging in dit geval om een Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde (1368 cc) die een betere score kreeg tov de Citroen DS3 THP (1598 cc) en de Mini Cooper S (1598 cc). En nu maar afwachten. Overigens is het programma inmiddels onder fel protest van de makers van de buis gehaald.

5 gedachten over “Alfa Romeo MiTo neemt wraak op Annozero

 • 20 september 2011 om 23:07
  Permalink

  Dit zie ik eigenlijk graag. Laat fabrikanten maar vaker via gerechtelijke wegen het gelijk proberen te halen. Ik krijg soms echt de kriebels van sommige tests. Autobladen lijken maar wat te doen, gedwongen door financiele afhankelijkheid (sponsors, reclame etc).

  Beantwoorden
 • 21 september 2011 om 01:53
  Permalink

  Top Gear is gewoon een amusementsprogramma dat niet serieus dient genomen te worden. Al zullen er altijd mensen zijn die het voor het eerst zien en hierdoor denken dat het product niet goed is. Eigelijk kraken ze ieder merk en meestal onterecht omdat het nu eenmaal leuk voor hun is. Jammer dat soms iemand zijn favo merk erbij zit en weet dat het zo niet in elkaar zit.

  Beantwoorden
 • 21 september 2011 om 01:55
  Permalink

  Maar ik wil er toch nog aan toevoegen dat ik het zeker begrijp dat Alfa hier stappen onderneemt, net zoals BMW indertijd het al gedaan heeft tegen het programma, want het zal maar je merk schade!

  Beantwoorden
 • 21 september 2011 om 08:56
  Permalink

  Klein foutje in de text, de cilinderinhouden zijn aangegeven in cm in plaats van cc

  Maar inderdaad, mooi om te zien dat de autopers ook op het matje wordt geroepen als ze onzin spuien.

  —edit—

  Aangepast 😉

  Beantwoorden
 • 21 september 2011 om 21:42
  Permalink

  @ Vitorio: Grazie, ook de autopers moet met een kritische noot worden beoordeeld 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.