Sergio Marchionne bij opening Fiat Industrial Village

Fiat Industrial village

Gisteren werd in het bijzijn van Fiat Industrial president Marchionne het startsein gegeven voor het Fiat Industrial Village. Het is het eerste multifunctionele complex waar de dochterbedrijven CNH, Iveco en FPT Industrial hun activiteiten zullen bundelen. Andere hooggeplaatste aanwezigen waren o.a. president van Fiat SpA John Elkann en de burgemeester van Turijn Piero Fassino. Het nieuwe complex bevind zich ten noordoosten van de Turijn en omvat maar liefst 74000 vierkante meter grond, waarvan 23000 overdekt.

Uiteraard was er de gelegenheid voor de pers om de dagelijkse gang van zaken weer eens aan de tand te voelen. Het management was echter eenstemmig over de toekomstige plannen: Fiat beschikt over voldoende liquide middelen om de stagnatie goed door te komen, en mogelijke vertragingen in het industriële plan zijn van de hand gedaan. Daarnaast noemde Marchionne de mogelijke verplaatsing van de Ypsilon productie naar Mirafiori “nonsens”. De blauwe italo-canadese trui deed zijn uitspraken nadat de krant Il Sole 24 Ore eerder kritische noten had geplaatst bij de toekomstige plannen van Fiat.

Een Superman klus? Dat zullen de verkopen van de nieuwe Iveco Daily moeten waarmaken. De mogelijke introductie in de VS wordt nog onderzocht maar “de wagen voldoet al aan de Amerikaanse wetgeving” volgens Marchionne. Cijfers? Vanaf 2012 zal de Iveco minimaal 100.000 keer per jaar over de toonbank moeten gaan. Het “creatieve brein” Lapo Elkann heeft in een reclame campagne de nieuwe Iveco letterlijk omgedoopt tot Superman car. We zijn benieuwd wat voor heldhaftige acties hij nog meer in petto heeft…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.