Alfa Romeo Sauber klaar voor F1 seizoen met C37

Gisteren presenteerde het Alfa Romeo Sauber F1 Team de nieuwe C37. Het geheime wapen van de aangepaste Sauber is uiteraard de Ferrari-motor. Het was overigens op de dag af 30 jaar geleden dat Alfa Romeo voor het laatst bij de F1 betrokken was. De terugkeer is uiteraard een historisch moment voor het Milanese merk. Dat beseften ook de mensen van Sauber en de coureurs Charles Leclerc en Marcus Ericsson, die hun carrière door dit bijzondere moment alleen al ineens meer glans zien krijgen.

Hoewel de bolide van Alfa Romeo Sauber best sober overkomt, zijn er al wel wat zichtbare aanpassingen te zien van de nieuwe samenwerking. Bijvoorbeeld wat betreft de aerodynamische vernieuwing, uitgevoerd door Eric Gendelin en Luca Furbatto. Net als op de Red Bull RB14, zien we bijvoorbeeld de ‘vleugel’ boven de stuurinrichting en vooraan lijkt de inlaat gerelateerde vormgeving wat op die van Force India vorig seizoen. Al met al zal het blok uit Maranello, dat van de nieuwste in z’n soort is, voor het grootste verschil kunnen zorgen, wat de positionering van de C37 op de ranglijst betreft, gedurende het komende seizoen.

Voor zowel Sauber als Alfa Romeo is het avontuur in de F1 een uiterst belangrijke nieuwe stap. Wat Alfa Romeo betreft hoeven we enkel in het verleden te kijken. Het merk uit Portello en Arese kan eindelijk weer gezien worden op een terrein waar het van oorsprong thuishoort. Voor de Zwitsers is het een vruchtbare samenwerking richting een nieuw perspectief, na jaren van volharding met hoogte- en dieptepunten. Niet in de laatste plaats is het een mooie hoopgevende impuls, na een teleurstellend seizoen vorig jaar. Het vertrouwen is enorm toegenomen de laatste maanden, vooral dankzij de nieuwe motor van de C37, aldus Frederic Vasseur.

De coureurs zien de samenwerking met Alfa Romeo als een eer. Vooral voor Charles Leclerc voelt dat zo, aangezien de Monegaskische pupil van Ferrari z’n debuut in de F1 zal beleven via de terugkeer van het merk Alfa Romeo. Alles valt op z’n plek aldus de vloeiend Italiaanse sprekende jonge coureur. Op Balocco zijn ze onlangs ondergedompeld in de racehistorie van Alfa Romeo, wat de motivatie enkel verder heeft doen toenemen. Het rijden in de moderne excellente Alfa’s Giulia en Stelvio, gaf bovendien de bevestiging dat het Milanese merk weer precies dat doet, waar het jaren geleden ok al goed in was, aldus de twee coureurs van Alfa Romeo Sauber. Beide waren erg onder de indruk van de toewijding van het team van Alfa Romeo. Iets wat komend seizoen nog goed van pas kan komen.

3 gedachten over “Alfa Romeo Sauber klaar voor F1 seizoen met C37

 • 21 februari 2018 om 20:52
  Permalink

  Nu maar hoppen dat ze ook wat punten binnen harken of nog beter ook zo nu en dan op het podium staan. Wie weet doen ze het gewoon ze hebben vast nu wat meer centen voor verbeteringen aan de wagen nu ze geen blokken meer hoeven inkopen omdat Alfa die mee brengt plus nog wat €’s uit het huis van Maranello. Mag Ferrari tegenwoordig wat terug doen wat ze in het verleden hebben te danken aan Alfa Romeo.

  Beantwoorden
 • 22 februari 2018 om 07:31
  Permalink

  Mooi! Hopelijk doet Sauber het dit jaar een pak beter, anders is het wel een afgang voor Alfa. Ik reken er wel op dat ze het nodige hebben gedaan om flink beter te doen. Aftellen naar de eerste race…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.