Alfa Romeo start Russische verkoop

alfa romeo rusland

Alfa Romeo maakt een begin met een nieuw dealernetwerk in Rusland. Dat zal grotendeels hand in hand gaan met het label Jeep. Zoals gezegd zijn Jeep en Alfa Romeo twee belangrijke mondiale exportproducten van de Chrysler-Fiat combinatie. Russische Alfisten -want die zijn er uiteraard ook- kunnen eindelijk weer glimlachen en uitzien naar een eerste terugkeer van hun geliefde merk, dat in eerste instantie zal bestaan uit de MiTo, Giulietta en de 4C. De MiTo trapt af in oktober. Veel Russische Alfa’s zijn inmiddels oud en ontberen dikwijls hun logo’s omdat deze een razend populair verzamelobject zijn in het knotsgekke grote land.

alfa romeo rusland2

Alfa Romeo spreekt in het persbericht over de Russische comeback, overigens over de introductie van meer nieuwe aanstaande modellen, die een rol van betekenis kunnen spelen in de ‘premium’ marktsegmenten. Russen rijden wat dat betreft eveneens het liefst in een Duitse auto, dus ook in Moskou en St. Petersburg ligt er een redelijke uitdaging voor het merk uit Milaan. Rusland maakt trouwens voor het eerst kennis met de 4C tijdens de WK Superbike in Moskou. Het ererondje wordt dan gedaan in gezelschap van de MiTo SBK Official Safety Car. Men zegt dat volgend seizoen de 4C deze rol van Safety Car tevens op zich zal nemen.

2 gedachten over “Alfa Romeo start Russische verkoop

 • 19 juli 2013 om 21:02
  Permalink

  Ha!

  En wie zei ook alweer dat Sergio Marchionne AR ten gronde richt…?
  Komt er gewoon op neer dat er maar weinig zijn die zijn langetermijn-visie kunnen volgen of uberhaupt inschatten, gelukkig dat de Agnelli’s dat wel kunnen of tenminste vertrouwen er in hebben!

  Beantwoorden
 • 20 juli 2013 om 10:57
  Permalink

  Ben drie weken gelden nog in Moskou geweest en heb daar een levensechte Mito zien rijden.
  Overigens kwam ik de Fiat 500 ook enkele keren tegen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.