SCOOP: Fiat 500X testfase op de weg is begonnen

500x scoop

In Italië is de toekomstige in Melfi te bouwen compacte Crossover van Fiat, de 500X voor het eerste gespot en vastgelegd tijdens een testrit op de weg. Deze beelden kwamen vandaag binnen via Autoblog.it. De productie start over precies een jaar en wat we hier zien, is duidelijk een eerste fase waarbij alle techniek en structuur van de nieuwe auto, nog onderhuids zit. Het lijdend voorwerp voor de buitenzijde is een behoorlijk verzaagde 500L, waarvan de voorzijde vanwege de gewijzigde luchtinlaat, volledig is weggelaten en de achterzijde provisorisch is aangepast met een onderbroken daklijn.

500x scoop2

Een nieuwe Jeep én Fiat zijn hier beide onderwerp van de test, ondanks dat de creatieve verticale gaten aan de voorzijde journalisten uitnodigt, om vooral over het Amerikaanse merk te schrijven. De productiestart van de 500X en de Jeepster (?) is nagenoeg gelijktijdig, al zal de Fiat als eerste aftrappen. Aan de achterzijde zien we zoals gezegd een hoop zaagwerk, wat vermoedelijk te maken heeft, met een sterk aflopend dak voor de modellen die dus geheel niet op de 500L zullen lijken. Hoe dan ook de 500-familie, kan in 2014 alweer de nodige gezinsuitbreiding verwachten. We zullen deze zomer en aankomende winter dus nog behoorlijk vaak wat verkapte 500L-tjes voorbij zien komen.

500x scoop3

Een gedachte over “SCOOP: Fiat 500X testfase op de weg is begonnen

  • 19 juli 2013 om 23:09
    Permalink

    Waarom maken ze geen 500X met hetzelfde formaat als van bijvoorbeeld de toyota RAV4 driedeurs, dan hou je ook nog iets van het typische geinige uiterlijk en proporties van de 500, in plaats van zo’n corpulente 500L?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.